Selçuk’a Yeni İİBF Binası

Selçuk’a Yeni İİBF Binası

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nde yapımına 2015 yılının Ekim ayında başlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin inşası hızla devam ediyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, mevcut fakülte binasının ihtiyaca yeterince cevap veremediğini belirterek, “Öğrencilerimizin ve akademik personelimizin istekleri doğrultusunda başlanan projenin tamamlanmasıyla derslik açığı ve fiziki mekan sorunu çözüme kavuşturulmuş olacak. İnşallah proje bittiğinde modern mimarisi ile yeni bir fakülte binasını daha üniversitemize kazandırmış olacağız” dedi.

PROJEDE, 17 ADET 100’ER KİŞİLİK DERSLİK BULUNUYOR

Selçuk Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı denetiminde devam eden çalışmaların, 2017 yılının sonunda tamamlanması öngörülüyor. Toplam 6 bin 500 metrekare kapalı alana sahip projede, 17 adet 100 kişilik derslik, 12 adet 63 kişilik derslik, 4 adet 36 kişilik derslik, 1 adet 66 kişilik bilgisayar laboratuvarı, 4 adet 176 kişilik amfi, 1 adet 332 kişilik konferans salonu, 3 adet toplantı salonu, 4 adet seminer salonu yer alıyor. Modern mimariyle inşa edilen projede idari birimlerin dışında 105 adet akademik personel odası, 8 adet idari büro da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.