Selçuk TIP’ta beyaz önlük heyecanı

Selçuk TIP’ta beyaz önlük heyecanı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle birinci sınıf öğrencileri için organize edilen ‘Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni’ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle birinci sınıf öğrencileri için organize edilen ‘Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni’ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Şen, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Duygu Fındık ve Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Etkinlik Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi NöroJenerasyon Topluluğu’nda bulunan Bazal Gangliyonlar Grubu’nun mini konseriyle başladı. Ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin tanıtım filmi izlendi.

“HEKİMLİK BİR İMTİYAZDIR”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, beyaz önlük töreninin artık geleneksel hale geldiğini belirterek, “Sizleri tebrik ediyorum çünkü çok iyi bir tercihte bulundunuz. Selçuk Tıp Fakültesi genç, dinamik, gayretli, çalışkan ve kendini iyi yetiştirmiş akademisyenleri ve sahip olduğu fiziksel imkanlarla Türkiye’deki tıp fakülteleri ortalamasının üzerindedir” dedi. Hekimliğin bir yaşam tarzı ve imtiyaz olduğunu belirten Prof. Dr. Gökbel, “Bu yaşam tarzını emekli oluncaya kadar hatta emekli olduktan sonra bile devam ettireceksiniz. Her an kendinizi yetiştirmek ve geliştirmek zorunda olduğunuzu unutmayınız. Bu durum gözünüzü hiçbir zaman korkutmasın. Hekimlik mesleğinin önemini düşündüğümüz zaman bunun karşılığını da alacağınızdan emin olabilirsiniz. Tıp fakültesinde okumak ve hekimlik mesleğini icra etmek bir imtiyaz ve ayrıcalıktır. Çünkü insana hizmet edeceksiniz. Bunun sizlere çok büyük bir haz vereceğinden emin olabilirsiniz. Aydınlanmış kimliğinizle ve yüreğiniz insan sevgisiyle dolu hekimler olmanızı dileyerek sizleri, değerli ailelerinizi ve kıymetli hocalarınızı yürekten kutluyorum” dedi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ise, “Hepiniz bu mutlu güne hoş geldiniz. Beyaz önlük törenleri aslında 1990’lı yıllarda dünyada, 2000’li yıllarda da ülkemizdeki çeşitli tıp fakültelerinde uygulanmaya başlandı. Bunun nedeni hekimliğin artık birinci sınıfta başladığı gerçeğindendir. Fakülte olarak birinci yıldan itibaren hekimlik uygulamalarını topluma dayalı yapmaya başladık. Bunu birinci sınıftan itibaren hekimlik ruhunu öğrencilerimize aşılamak için yapıyoruz. Tamamen öğrenci odaklı çalışan bir fakülteyiz. Bu yıl fakültemizde yurtiçinden 149 öğrenci, yurtdışından ise 13 öğrenci kayıt olmuştur. Fakültemiz, ülkemizdeki tıp fakülteleri içinde sahip olduğu eğitim şartları ve fiziksel özellikleriyle tıp fakülteleri içerisinde önemli bir yerdedir. Yolunuzun açık olmasını ve başarılı bir eğitim hayatı geçirmenizi diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, fakülteyi dereceyle kazanan Hüseyin Satırlı, İbrahim Demirci ve Ömer Faruk Altun’a önlüklerini giydirdi ve ödüllerini takdim etti. Etkinlikte 162 öğrenciye önlüklerini akademisyenler giydirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.