Selçuk Tıp’ta 3 Ünite Hizmete Açıldı

Selçuk Tıp’ta 3 Ünite Hizmete Açıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezi, Nöroşirürji Yoğun Bakım ve Riskli Gebelik Üniteleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hastanede gerçekleştirilen açılış törenine SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Başhekim Prof. Dr. Yaşar Şen, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Çelik, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Akdemir ve çok sayıda davetli katıldı.

TAM DONANIMLI ÜNİTE

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel Tüp Bebek Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, merkezin inşaatına 2012 yılında başlandığını 550 metrekarelik alan üzerine kurulan ünitenin Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından nisan ayında ruhsatlandırıldığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Gökbel, “İnşaat ve malzeme bedeli olarak yaklaşık 2 Milyon TL’ye mâl olan merkezimiz son teknoloji ürünü cihazlarla donatılmıştır. Bu cihazlar içinde ruhsatlandırmaya esas teşkil edecek standart cihazların yanı sıra Embryo Görüntüleme Sistemi gibi cihazlarla merkezin yalnızca bir tedavi ünitesi değil üst düzey bir bilim laboratuarı olması hedeflenmiştir” dedi.

Merkez bünyesinde 1 adet hasta karşılama ünitesi, 2 adet muayene odası, 2 yataklı işlem sonrası hasta takip odası, 2 adet androloji, 1 adet embriyoloji laboratuvarı ve 2 adet ameliyathane bulunduğu belirtildi.

RİSKLİ GEBELİK ÜNİTESİ HİZMETTE

Tüp Bebek Merkezi’nin açılışından sonra yeni oluşturulan Riskli Gebelik Ünitesi hakkında da bilgi veren Rektör Gökbel, “3. basamak kadın hastalıkları ve doğum merkezi hizmetleri arasında yer alan riskli gebelik poliklinik hizmetleri daha önce genel gebelik polikliniğinde verilmekteydi. Hasta sayımızın artması ve bu hastaların özellikli ve öncelikli incelenmeleri için doğan gereksinim nedeniyle bu yıl doğumhane ünitesi içerisinde 1 hasta görüşme odası ve 1 adet özel ekokardiyografi programı bulunan 4 boyutlu ultrasonografi odasından oluşan perinatal ünite kurularak, bu hastalara daha kaliteli hizmet verilmesi hedeflenmiştir” diye konuştu.

7 YATAKLI NÖROŞİRURJİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ AÇILDI

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi polikliniğinde Nöroşirürji Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışını da gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve protokol üyeleri, ünitenin 150 metrekarelik alana tesis edildiğini, toplam maliyetinin 500 bin TL olduğunu dile getirdi. Ünitenin 7 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Gökbel, bünyesindeki özel havalandırma sistemi ile her hasta için ventilatör sistemi olan bölümün 3. basamak yoğun bakım ünitesi konumunda olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.