Selçuk Şahin: Ben Çalışmaya Devam Edeceğim, Önemli Olan Takımın Kazanması

Selçuk Şahin: Ben Çalışmaya Devam Edeceğim, Önemli Olan Takımın Kazanması

Fenerbahçeli Selçuk Şahin, ilk on birde sahaya çıkmak için her zaman olduğu gibi bu sezon da çalışmaya devam edeceğini ancak önceliğinin takımın kazanması olduğu ifade etti.Tecrübeli oyuncu, Topuk Yaylası’nda ki kamp sırasında kulüp...

Fenerbahçeli Selçuk Şahin, ilk on birde sahaya çıkmak için her zaman olduğu gibi bu sezon da çalışmaya devam edeceğini ancak önceliğinin takımın kazanması olduğu ifade etti.

Tecrübeli oyuncu, Topuk Yaylası’nda ki kamp sırasında kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Tesislerin güzelliğine değinerek sözlerine başlayan Selçuk Şahin, "Çok güzel tesis. Bu tesisin yapımında emeği geçen başta Başkanımız Aziz Yıldırım olmak üzere herkesi tebrik ediyoruz. Avrupa’da ve dünyada birçok kulübün sahip olamayacağı modern ve güzel bir tesise sahibiz. Burada olmaktan dolayı mutluyuz." dedi.

Çok güzel bir çalışma ortamına sahip olduklarına dikkat çeken Selçuk Şahin, "Kampta iyi başladı. Geçen sezona göre yavaş başlayan tempo, son zamanlarda daha da arttı. O ağırlığı hissetmeye başladık. Bu sene geçen seneye göre, birbirini daha iyi tanıyan bir takımız. Aramıza sadece Diego katıldı ve Salih ayrıldı. Her şey çok olumlu gidiyor." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego’nun çok büyük bir oyuncu olduğunun altını çizen tecrübeli oyuncu, "Kulübe de çok büyük hizmet edeceğini düşünüyorum. Oyunculuğunu zaten biliyorduk ama kişilik ve karakter olarak da çalışmayı seven birisi. Takım arkadaşları ile uyumlu. O yönü beni daha çok sevindirdi. Futbolda yetenek bir yere kadar, takım içindeki uyum da önemli. İnşallah çok faydalı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen sene olduğu gibi bu sene de şampiyon olmak istediklerini kaydeden Selçuk, "Geçen yıl hocanın sahaya oturtmak istediği bir sistem vardı ve bu sistemi oturttu. Mücadeleye dayalı, agresif bir takım istiyor ve bizde birçok maçta bunu gösterdik. Hocanın ne istediğini biliyoruz ve bu sene daha iyi olacağımıza inanıyorum. Tabi lig biraz daha zorlu geçecektir." ifadelerini kullandı.

Her antrenmana aynı konsantre ile çıktığını belirten başarılı oyuncu, "Futbolcunun günü gününe uymadığı oluyor. Bu tür dalgalanmalar futbolcu için açıkçası pek iyi bir durum değil. O anki ruh haliniz, fiziksel olarak yorgun oluşunuz gününüzü etkileyebiliyor. Yoksa ben her antrenmana aynı konsantrasyon ile çıkıyorum. Belirli standarta getirip belirli dalgalanmalar olabilir. Genele baktığımızda da buna taraftarlar karar versin." değerlendirmesinde bulundu.

Eleştirilerden olumlu şeyler çıkarmaya çalıştığını kaydeden Selçuk Şahin, kendisi hakkında yapılan yorumlara ise "Kolay kolay olaylara sinirlenen agresif birisi değilim. 11-12 yılda burada olumlu olumsuz çok şey yaşadım." diyerek, şunları söyledi:

"Eleştiri hakaret boyutuna varmadıkça ben oradan olumlu şeyler almaya bakarım. Hakaret boyutuna geldiğinde karşıdaki insanın karakteridir der, güler geçerim. Sanal delikanlı ülkemizde çok fazla. Klavyeden yazıp, karşımıza çıktığında fotoğraf çekilebilir miyiz? diyen insan çok fazla. Bu tür insanlara pek saygı duymuyorum, umursadığım da söylenemez. Bazı arkadaşlarımız önemsiyor, üzülüyor. Böylelerini pek fazla önemsememek gerekiyor."

Türk oyuncularının bir yerden sonra yeteneklerinin üstüne koyup ilerleyemediklerini ifade eden tecrübeli oyuncu, "Biz Ümit Milli takımda oynarken, Ronaldo, Quaresma, Alves, Bosingwa’nın yer aldığı Portekiz’i hem Türkiye’de hem de deplasmanda yendik. Belki Avrupa’nın en iyisiydik o dönem. O ümit milli takımımız içinde Avrupa’da oynayan üst düzey oyuncu çıkmadı. Portekiz’e baktığınız zaman saydığım oyuncular Avrupa’da çok önemli takımlarda oynadılar. Biz çok daha yetenekli iken onların gelip bizi geçmesi bazı şeylerin yanlış olduğunu gösteriyor. Biz de kendi ülkemizde bir yerlere geldik ama onlar dünya çapında yıldız isimler oldu. 10 kişiyle onları 4-2 yendik. Türkiye’de oyuncular çok çabuk popülarite oluyor. Böyle olunca oyuncu ’ben oldum’ havalarına girip, bunu dediği andan itibaren kaybetmeye başlıyor. Çok fazla yetenekli oyuncumuz var ama bir yerden sonra üstüne koyamıyorlar ve düşüşe geçiyor. Ben şu anki aklımla 10 yıl gerisine gitsem çok daha farklı olabilirdi. Gençlere de bunları öğretmeye çalışıyorum. Yetenek anlamında Türk oyuncular Avrupa’daki bir çok oyuncudan üst seviyede. Sadece profesyonellik ve çalışma anlamında daha iyi olmamız gerek." açıklamasında bulundu.

DÖRDÜNCÜ YILDIZI TAKMAK İSTİYORUZ

4. yıldızı almak istediklerine vurgu yapan Selçuk Şahin, "Bu sene herkes 4. yıldıza odaklandı. Bizim amacımız onu almak. Açıkçası bu güzel formaya çok yakışacak bir yıldız daha. Belki en hazır, oturmuş takım biz gözüküyoruz ama bu sene gerçekten çok zor geçecek.Diğer takımlarda iddialı olacaklardır. Elimizden geleni yapacağız. Bu camia için 4. yıldızın önemini biliyoruz. Arkadaşlarla sürekli konuşuyoruz. Taraftarlar da bunu bizlere sürekli iletiyor. Herkes 4. yıldızın öneminin farkında. Çok güzel bir kutlaması olacak. Şu an tek temennimiz o. İnşallah başaracağız." diye konuştu.

Önceliğinin takımının kazanması olduğunu belirten Selçuk, "Geçen sene çoğu zaman yedek kaldım ama tabiî ki oynamak istiyordum. Sene sonuna baktığınız zaman biz kazanılan şampiyonluğu hep birlikte kutladık. Onu da düşünerek hareket etmek lazım. Kazanılan başarı hep birlikte kazanılıyor. Forma şansı geldiği zaman, ben elimden geleni yapmaya çalıştım. Kolay olmuyor tabi forma şansı beklemek ama idmanlarda çalışıp en azından fırsat gelecek diye hazır olmanız lazım." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece benle alakalı da değil. Yabancı kontenjanından dolayı kadroya giremeyen arkadaşlarımız da oldu. Onlara da teşekkür etmek lazım. Antrenmanlarda çok istekli davrandılar. Zaman zaman fırsat buldular. Takımda yedek kaldığı için sorun yaratan oyuncu yoktu. Açıkçası hocamız çok da dengeli kadro oluşturdu. Sadece yabancı sınırlaması açısından sıkıntı yaşanıyordu. Herkes çalışıyordu ve mutluydu.

Önceliğim takımın kazanması ondan sonra benim oynamam geliyor. Takım kazandıktan sonra çok problem değil. Tabi ki oynamayı istiyorum. Bu senede aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim. Hedefim ilk on bir, tabi buna hoca karar verecek. Çalışmaya devam edeceğiz. Bu camia içinde olabilmek bence başlı başına onur. Oynamadığı için giden, pişman olan arkadaşlarım çok oldu. Oynamadığı için üzülen arkadaşlarımla bunu konuşuyorum. Fırsat geliyor. Her zaman hazır olmak gerekiyor."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.