Selçuk İletişim önemli başarılara imza atıyor

Selçuk İletişim önemli başarılara imza atıyor

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Kalender, fakülte olarak ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen yarışmalara katılarak önemli başarılara imza attıklarını söyledi

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Kalender, “En son TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda da toplam 12 ödül; 5 birincilik, 5 ikincilik, 2 de üçüncülük alarak diğer fakülteler arasında en fazla ödül alan birinci fakülte olduk. Öğrencilerimizi, arkadaşlarımızı ve onları yetiştiren hocalarımızı bir kez daha tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Prof. Dr. Kalender, yaptığı açıklamada, İletişim Fakültesi’nin, 1993 yılında eğitim öğretime başladığını belirterek, “Halkla İlişkiler ve Tanıtım”, “Gazetecilik”, “Radyo-Televizyon ve Sinema” ve “Reklamcılık” bölümlerinde yaklaşık 2 bin 800 öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Bu 4 bölümde aynı zamanda tezli yükseklisans programı, doktora programı ve tezsiz yükseklisans programlarının yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Kalender, teorik eğitimle uygulama eğitimini birleştirmeyi amaçlayan, sektöre bilgi, beceri açısından bilgili bireyler kazandırmayı, aynı zamanda da günümüzün iletişim teknolojilerini kullanabilen öğrenciler yetiştirmeyi misyon edindiklerini aktardı.

selcuk-iletisim,-onemli-basarilara-imza-atiyor-(1).jpg

UYGULAMAYA YÖNELİK ÖNEMLİ BİRİMLERİMİZ BULUNUYOR

Prof. Dr. Kalender, üniversite bünyesinde teorik eğitimin yanı sıra uygulamaya yönelik birimlerin de yer aldığını belirterek, şöyle devam etti: “Bu birimlerin başında üniversitemize bağlı olarak faaliyet gösteren, 24 saat yayın yapan Üniversite Televizyonu var. Televizyonda çalışanların, öğrenci arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunu iletişim fakültesi öğrencileri oluşturuyor. Selçuk Üniversitesi öğrencisi olup farklı bölümlerde, programlarda okuyan öğrencilerimiz de kabiliyetleri varsa değerlendirme sonucunda görev alabiliyor. Yine 24 saat yayın yapan Radyo Üniversite var. Öğrencilerimiz, fakültemiz bünyesindeki Süha Arın Kısaca Film Atölyesi’nde yazdıkları, düşündükleri, senaryoları projeleri kısa film haline getirebiliyor. Başarılı bir birimimiz. Ülkemizde yapılan ulusal, uluslararası film yarışmalarında film atölyemizde hazırlanan, öğrencilerimizin bizzat çalıştığı filmler, belgeseller, kısa filmler ödüller alıyor. Reklam atölyemiz var. Reklam, halkla ilişkiler ve tanıtım öğrencilerinin belirli projeler dahilinde hazırladıkları faaliyetler var.”

selcuk-iletisim,-onemli-basarilara-imza-atiyor-(4).jpg

“ULUSAL VE YEREL MEDYADA ÇOK SAYIDA MEZUNUMUZ ÇALIŞIYOR”

Yılda ortalama yaklaşık 550-600 mezun verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Kalender, “Ulusal ve yerel medyada çok sayıda çalışan öğrencimiz var. İletişim halinde olduğumuz öğrencilerimiz var. Radyo Üniversite’de, Üniversite Televizyonu’nda yetişen arkadaşlarımız ulusal televizyonlarda program yapıyor, anahaber sunuyor. Sinema sektöründe çalışan mezunlarımız var. Yerel ve ulusal düzeyde gazetecilik yapan öğrencilerimiz var. Bu noktada sektöre yönelik iyi bireyler kazandıran fakülte olduğumuzu düşünüyoruz. Hem ulusalda hem yerelde çok sayıda mezunumuz çalışıyor. Mezunlarımızı görüyoruz. Tabi biz bu anlamda çok seviniyoruz, gururlanıyoruz” diye konuştu.

selcuk-iletisim,-onemli-basarilara-imza-atiyor-(5).jpg

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYOR

Fakülte olarak ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen yarışmalara katılarak önemli başarılara imza atıldığını anlatan Prof. Dr. Kalender, “2017 yılından örnek verecek olursak, Aydın Doğan Vakfı tarafından 28’incisi yapılan Genç İletişimciler Yarışması’nda çeşitli dallarda fakültemiz öğrencileri 7 ödül aldı. Geçen günlerde açıklanan ve Bursa’da düzenlenen Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’nde fakültemiz öğrencilerinden bir arkadaşımız birincilik aldı. Yine Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde bir öğrencimiz ikincilik ödülü aldı. En son TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda da toplam 12 ödül; 5 birincilik, 5 ikincilik, 2 de üçüncülük alarak diğer fakülteler arasında en fazla ödül alan birinci fakülte olduk. Öğrencilerimizi, arkadaşlarımızı ve onları yetiştiren hocalarımızı bir kez daha tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.