Selam Soruşturmasının Eski Savcısı: Başbakan Ve Bakanlar Dinlenmedi

Selam Soruşturmasının Eski Savcısı: Başbakan Ve Bakanlar Dinlenmedi

Selam soruşturmasının eski savcısı Adem Özcan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun 'Başbakan'ın ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmelerinin kaydedildiği' iddiasını yalanladı. Selam-Tevhit örgütü...

Selam soruşturmasının eski savcısı Adem Özcan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun 'Başbakan'ın ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmelerinin kaydedildiği' iddiasını yalanladı. Selam-Tevhit örgütü soruşturmasını yürüten savcı Adem Özcan, Başbakan ve bakanların ne doğrudan ne de dolaylı olarak dinlendiklerini söyledi.

Selam örgütüne yönelik soruşturmanın basına yansımasının ardından Afyonkarahisar Başsavcılığı'na atanan Adem Özcan konuştu. Gazetecilerin telefonla ulaştığı Afyon Savcı Adem Özcan, "Soruşturma kapsamında Başbakan ve bakanların görüşmeleri dinlenildi mi?” sorusuna, “Benim dosyamda böyle bir şey yok. Alınan dinleme kararları ortada. Bu açıklama bazı insanları suçlamaya yönelik. Başbakan ve Bakanlarla ilgili bir dinleme yapılmadı. Bu açıklama tamamen iftira niteliğinde.” dedi.

'FİDAN'IN İSMİ İKİ ÖRGÜT MENSUBU ARASINDA GEÇİYOR'

Savcı Özcan, MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın kod isimle dinlendiği bilgisini de yalanladı. Tüm şüpheliler hakkında açık kimlik bilgileri ve TC numaraları verilerek mahkeme kararıyla dinleme yapıldığını belirten Özcan, "İki örgüt şüphelisinin kendi aralarında yaptığı konuşmalarda ‘Emin' kod adlı kişiden bahsetmişlerdir. Bu kişinin daha sonra Hakan Fidan olduğu ortaya çıkmıştır. Ancak Fidan ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı." dedi.

'BAŞBAKAN VE BAKANLAR DOLAYLI OLARAK DA DİNLEMEYE TAKILMADI'

“Soruşturma kapsamında olan şüphelilerden biriyle, Başbakan veya herhangi bir bakan konuşması dinlemeye takılmış olabilir mi?” sorusuna Özcan, “Onlarla alakalı hiçbir şey yok. Doğrudan bir dinleme yapılmadı. Başbakan veya herhangi bir bakan dolaylı olarak da bir dinlemeye takılmadı. Sadece birkaç siyasi olabilir. Onlarda dolaylı olarak dinlemeye takılmıştır. Bana getirilen dosyada kesinlikle böyle bir şey yok. Dosyaya bakınca herşey görülür.” diye konuştu.

'KAYIT VARSA KOYSUNLAR'

Soruşturmanın son halinde şüpheli sayısının 40-50 civarına indirildiğini ve onlarla ilgili değerlendirme yapıldığını ifade eden Özcan, “Başbakanın veya bir bakan ile ilgili kayıt varsa koysunlar ortaya. Ben de merak ediyorum. Bizim açımızdan problem yok." şeklinde tepki gösterdi.

TMK. 10 maddesi ile yetkili savcılıkta olan soruşturma uzun süre savcı Adem Özcan tarafından yürütüldü. Adem Özcan, TMK. 10 madde ile yetkili savcılığın kaldırılmasının ardından Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Mart ayında Afyonkarahisar'a atandı. Soruşturma, bugünkü polislere yönelik operasyonu yapan savcı İrfan Fidan'a verildi. İrfan Fidan, yaklaşık 4 ay yürüttüğü soruşturmada 251 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.