Selahaddin Eyyubi Ünirversitesi’nde Kayıt Heyecanı Başladı

Selahaddin Eyyubi Ünirversitesi’nde Kayıt Heyecanı Başladı

Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi olan ve bu yıl eğitim-öğretime başlayan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nde kayıt heyecanı başladı. Geçen yıl resmi olarak kurulan ve kısa sürede fiziki ve teknik altyapısını tamamlayarak eğitim-öğretim...

Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi olan ve bu yıl eğitim-öğretime başlayan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nde kayıt heyecanı başladı. Geçen yıl resmi olarak kurulan ve kısa sürede fiziki ve teknik altyapısını tamamlayarak eğitim-öğretim için hazır gelen Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler ve ailelerinin kayıt heyecanı başladı. Kayıtların ilk gününde sabah erken saatlerde gelmeye başlayan öğrenci ve ailelere “hoş geldiniz” diyen Selahaddin Eyyubi Üniversitesi personeli, özverili ve sistematik bir şekilde çalışarak üniversitelilerin kayıt işlemlerini rahat tamamlamalarını sağladı.

Gaziantep’ten İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü’ne kayıt yaptırmaya gelen ilk öğrenci olan Ramazan Şavli, uzun yıllar hep bugünün hayali ile yaşadığını belirtti. Şavli, “Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin, benim yeni hayatımın imarı olacağına inanıyorum.” dedi.

Üniversitede İngilizce eğitimiyle daha avantajlı bir konuma geleceklerini belirten Şavli, şunları söyledi: “İnşallah çalışmalarımla hak edeceğim yere gelmemde bana rehberlik edecek, yol gösterecek. Buraya adım attıktan sonra büyüdüğümü hissettim. Sorumluluk duygusu daha fazla artık hissediyorum. Artık bir şeyler yapmanın zamanı geldi. Bugün benim için yeni bir hayatın başlangıcı.”

"BÜYÜK UMUTLARLA GELDİM"

Aygün Orhan ise uzun çalışmalarının semeresini alarak hayalini kurduğu Fizyoterapi Bölümü'nü kazandığını söyledi. Sabah erkenden kayıt yaptırmak için yerleştiği Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ne gelen Orhan, “Yeni bir üniversite olmasına rağmen reklam ve tanımından etkilendim ve özellikle tercih ettim. Diyarbakır’da özel bir üniversitenin açılması çok sevindirici oldu. Benim için de çok iyi oldu. Çok büyük umutlarla buraya geldim. İnşallah benim için hayırlı olur. Amacım sadece hemşirelik değil. Burada yüksek lisansımı bile yapmak istiyorum.“ şeklinde duygularını ifade etti.

"RUH DÜNYAMDA BÜYÜK BİR MUTLULUK YAŞIYORUM"

Şanlıurfa’dan gelen Mustafa Taşkın da çok heyecanlı olduğunu söyledi. “Zahmetli çalışma sürecinden sonra üniversiteli olmak ve böyle bir üniversite okumak güzel bir duygu” diyen Taşkın, ruh dünyasında büyük bir mutluluk hissettiğini kaydetti. Taşkın, Fizyoterapi alanında kendisini geliştirip, daha güzel çalışmalar yapmayı hedeflediğini, bu amaç için de Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin kendisine yol gösterici olacağını sözlerine ekledi.

Üniversite binasında 1-5 Eylül tarihleri arasında sürecek olan kayıt günlerinde Selahaddin Eyyubi Üniversitesi akademik personeli de ailelere ve öğrencilere kazandıkları bölümler hakkında bilgi veriyor. Ayrıca, idari birimler de öğrencilerin herhangi bir sorun yaşamaması için bütün konularla ilgili bilgileri aktarıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.