Sabit Horasan

Sabit Horasan

Şekerspor devleşti!

Şekerspor devleşti!

Böyle bir maç olamaz.. Evet, Şeker sahası yapıldığından buyana maçlara gelenler inanıyorum ki, böyle bir karşılaşma izlememişlerdir.. Böylesine kaliteli bir karşılaşmaya tanık olmamışlardır.. 
Türkiye 2. lig takımı Şekerspor ile Süper lig takımı Kasımpaşa arasında dün yapılan Ziraat Türkiye kupası maçından bahsediyoruz.. Evet, 2. lig 2. grupta yer alan Şekerspor, Turkcell süper Lig’de büyük takımlara kafa tutan Kasımpaşa’yı evire, çevire ikinci yarıda attığı gollerle 2-1 yendi ve kupada grup maçlarına süper bir başlangıç yaptı..  
Ligin ilk yarısında vasat bir görüntü veren, ancak teknik direktör Mehmet Altıparmak’ın göreve başlamasının ardından çıkışa geçen, gerek lig ve gerekse Türkiye kupasında başarılı sonuçlar alarak gruplara yükselen Şekerspor, bu başarısına dün Kasımpaşa galibiyetini de ekledi ve 3 puan kazanmanın yanısıra kasasına 100 bin dolar parayı da indirdi.  
Maça gelince; Şekerspor oynadı ve kazandı.. Hatta, yeşil-beyazlı ekibin sahadan daha farklı bir sonuçla ayrılması gerekirdi. Şekerspor’da, başta Muhammet Reis olmak üzere tüm futbolcular çok iyi mücadele ettiler.. Kasımpaşa’nın 14. dakikada Cenk ile attığı golün ardından oyuna ağırlığını koyan ve özellikle de ikinci yarıda oyunu rakip yarı alana yıkarak adeta gol kaçırma rekoru kıran temsilcimiz, futbolun gereklerini yerine getirdi ve ikinci 45 dakikada önce genç milli futbolcusu Ömer Ali’nin, ardından da golcü futbolcusu Murat’ın attığı şık ve usta gollerle sahadan haklı bir galibiyetle ayrıldı..    
Evet, Şekerspor hak etti dedik.. Yeşil-beyazlı takımın dünkü başarısında payı olan herkesi, yöneticisinden teknik direktörüne ve futbolcusuna kadar herkesi kutluyorum.. Bu başarıyı, maçın ardından Kasımpaşa teknik direktörü Yılmaz Vural da onayladı ve “Şekerspor taş gibi oynadı, hak etti ve kazandı” dedi.. Doğrusu bu başarıya şapka çıkartılır.. Gönlümüz, lig maçlarında  da bu futbolun devam etmesi ve Şekerspor’un baraj maçları sonunda da olsa Bank Asaya 1. Lige çıkmasından yanadır.. 
***
Şekerspor-Kasımpaşa maçının ardından kafamız Konyaspor’a takıldı.. Keşke, yeşil-beyazlı diğer temsilcimiz Konyaspor’da Altay maçını kazanmış olsaydı ve Türkiye kupasına devam etseydi.. Bu moral olacağı gibi Konyaspor’u azda olsa ekonomik yönden  rahatlatacaktı..
Ama, lige sıkıntılı başlayan, ancak 17 haftalık ilk periyotta başarılı bir grafik çizen Kartallar, devreyi ikinci sırada bitirerek Turkcell süperi lig’e yükselme umutlarını ikinci yarı maçlarına taşıdılar.. 7 yıl önce inancın zaferiyle şampiyon olarak ikinci kez Süper lige yükselen Konyaspor, inanıyorum ki, bu yıla da aynı başarıyı gösterecek ve bir yıl aradan sonra yeniden Süper lige dönecektir.. 
Bunun için de tüm Konya’nın inanması, kenetlenmesi, 7 yıl önce olduğu gibi birlik olması gerekir.. Konya’da başarı için tüm dinamikler harekete geçirilmelidir. Ancak o zaman başarı gelir.. Konya, merkezde 1 milyona yaklaşan nüfusuyla bunu gerçekleştirebilecek güce, ekonomiye ve alt yapıya sahiptir.. Konyaspor, bu şehrin vizyonudur.. Konya’nın vizyonunu katkı sağlanması adına için yeşil-beyazlı takımın Turkcell süper Lig’e yeniden yükselmesi kaçınılmazdır.. Bu nedenle tüm Konyalılar taşın altına elini koymalıdır.. Konyaspor’un şampiyonluğuyla kazanan Konya ve Konyalı olacaktır.  Bu bir Konyalılık görevidir. Kimse bu görevden kaçmamalıdır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR