Şekerci esnafı hazır

Şekerci esnafı hazır

Ramazan’ın son günlerine yaklaşırken bayramın vazgeçilmezlerinden şeker ve çikolata alışverişi de başladı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala şekerciler bayram hazırlıkları için imalatlarını hızlandırdı. Bazı firmalar mal yetiştirmek için geceleri de çalışırken çarşıda bayram hareketliliğinin başlamaması gözlerden kaçmıyor. Önceki bayramlarda bayrama son 10 gün kala şeker satışlarına başlayan esnaf, son 3 gün işlerinin artmasını bekliyor. Bu yıl çikolata ve şekerleme ürünlerinde fiyatların afaki bir artışı beklenmezken şekerciler, ürünlerde küçük çaplı zamların olduğunu belirtiyor. Piyasada bozuk ürünlerin olabileceğine işaret eden şekerciler, vatandaşları ürünlerin son kullanım tarihlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

ORTALAMA 3 KİLO ŞEKER ALINIYOR

Aziziye Camii civarında hizmet veren Acve Kuruyemiş Sahiplerinden Ebubekir Türkhan bu yıl şeker, çikolata fiyatlarında ciddi bir artışın olmadığını söyledi. Bayram şekeri satışlarının genel olarak bayrama 10 gün kala başladığını belirten Türkhan, şöyle konuştu: “Şimdilik tek tük almaya gelen oluyor. Birkaç gün içinde satışların artmasını bekliyoruz. Her bayram olduğu gibi bu yıl da çikolataların yanında yumuşak şekerleme, bonbon gibi ürünlerin satışında yoğunluk bekliyoruz. Bunun yanında lokum çeşitlerine de vatandaşlarımız ilgi gösteriyor.  Ortalama bir aile yaklaşık 3 kilogram şeker alıyor. Ortalama bir müşteriye 1,5 kilogram çikolata, 1 kilogram şeker, 1 kilogram lokum veriyoruz. Şeker, çikolata çeşitlerinin yanında kahve ve kolonya da talep ediliyor. Taze çekilmiş Türk kahvesini de ortalama yüzer gramlık paketlerde müşterilerimize sunuyoruz.” 

BİR AİLENİN HARCAMASI 130 TL

Bayram şekeri alışverişinde vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri olan fiyatlar hakkında da konuşan Türkhan, sözlerine şöyle devam etti: “Yumuşak şeker fiyatları 10-15 TL, diğer şeker çeşitleri 10-15 TL, çikolataların daha düşük fiyatları bulunmasına karşın iyi bir çikolata 30-40 TL’den başlıyor. Karamelli veya alternatif dolgulu çikolataları fiyatları daha da aşağı seviyelerde olur. Lokumda da geniş bir fiyat aralığı var. Sade lokum 8 TL, Antep fıstıklı, duble lokum 30 TL. Ayrıca bayramda nadir olarak tercih edilse de 40-45 TL’ye özel lokumlarımız bulunuyor.” Vatandaşların çikolata ve şekerde eski, bozuk ürünlere dikkat etmesini söyleyen Türkhan, “ürünlerin kokusundan, tadından bozuk olup olmadığı anlaşılır. Ürünlerin son kullanım tarihlerine dikkat edin. Lokum da yumuşak olması ve kokusundan kalitesi anlaşılır” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum