Şeker, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı oldu

Şeker, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre çeşitli kurum ve kuruluşlara atama yapıldı.Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığına ise NEÜ eski rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre çeşitli kurum ve kuruluşlara atama yapıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Atama Kararı'na göre, İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılıklarına, Nurullah Öztürk ve Volkan Bektaş atandı. Karara göre, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İl Müdürlüklerinden, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Bekir Kurtoğlu, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Halil Çalışır, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Burhan Torun, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Adnan İpekdal, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Teoman Karaca, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Aydın Aslan'ın ataması yapıldı.Buna göre, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay uygun görüldü.

MUZAFFER ŞEKER TÜBA BAŞKANLIĞINA ATANDI

Atama Kararının devamında, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığına ise Necmettin Erbakan Üniversitesi eski Rektörü  Prof. Dr. Muzaffer Şeker layık görüldü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında açık bulunan Demiryolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcılığına ise Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bilal Tırnakçı atandı. Atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince yapıldı.

MUZAFFER ŞEKER KİMDİR? 

Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 1961 yılında İzmir’de doğdu. Konya/Meram nüfusuna kayıtlı Muzaffer Şeker, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni 1986 yılında bitirdi. Doktorasını, Leicester Üniversitesi'nde İnsan Anatomisi konusuyla tamamladı. Meram Tıp Fakültesi’ne Yard. Doç. olarak atandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin kurucu rektörü olarak görev yaptı. 6 yıllık rektörlük süresinin ardından görevi Prof. Dr. Cem Zorlu’ya devretti. Şeker, Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBA Başkanlığı görevine atandı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.