Şehrin en büyük ailesi

Şehrin en büyük ailesi

Geleneksel “Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni” başladı. Serginin açılış töreninde konuşan Tahir Akyürek, “270 branşta, dönemsel kayıtlarla 40 bini geçen kursiyer sayısı ile KOMEK Konyamızın en büyük ailesidir” dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyerlerinin eserlerinden oluşan Geleneksel 12. “Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni” düzenlenen tören ile açıldı. “Türk İslam Sembolleri’ başlığı altında düzenlenen sergide ebru, hat, tezhip, çini başta olmak üzere 200’den fazla branşta eserler ziyarete sunuldu. Sergi süresi içinde konferanslar, söyleşiler, yarışmalar, müzik dinletileri de gerçekleştirilecek. 31 Mayıs tarihine kadar sürecek sergi, 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, Milli Eğitim İl Müdürü Mukadder Gürsoy, Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ile çok sayıda kursiyer ve vatandaşlar katıldı.

img_6441.jpg

KOMEK İLE GURURLANIYORUZ

Sarayönü Halk Oyunları ekibinin Kafkas dansı ile başlayan program, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in konuşması ile devam etti. Meslek edindirme kurslarının etkinliklerine katıldığı zaman duygulandığını ve gururlandığını ifade eden Akyürek, “Bu kurslarımız kuruluşundan bu hale gelinceye kadar çok emekler sarf edildi. Bugünkü haline gelebileceğini öngöremiyorduk bile. Şu anda 270 branşta, dönemsel kayıtlarla 40 bini geçen kursiyer sayısı ile, 355 bin 991’e ulaşan KOMEK mensubu ile şehrimiz adına gurur duyacağımız bir müessese ortaya çıktı” dedi. KOMEK kursiyerlerinin eserleri ile katıldıkları yarışmalarda Türkiye genelinde pek çok ödülü Konya’ya getirdiğini ifade eden Akyürek, şöyle konuştu: “KOMEK’i Türkiye’de ve dünyada temsil eden öğretmenlerimize, idarecilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. KOMEK Konyamızın en büyük ailesidir. Bu aileden şehrimize zarar verecek, rencide edecek en ufak olumsuz bir hadise yaşanmamıştır. Bu aile sevgiyi, hoşgörüyü ve paylaşımı esas almıştır, üretimi ön plana çıkarmıştır. Düzenlenen bu programla sadece 8 günde 10’larca önemli etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Tüm Konyalıları bu programa davet ediyorum.”

img_6458.jpg

YAZIN DA FAALİYETLER SÜRÜYOR

İlçe belediyeleri ile anlaşarak meslek edindirme kurslarını tek çatı altında topladıklarını ifade eden Başkan Akyürek, konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anda 53 kurs merkezimiz, 100 binlerce kursiyerimiz ile tek yönetim ve gönül bağı ile kurslarımız sürüyor. Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Konyamızın bu örnekteki gibi başarıları birlik ve beraberlikten ileri geliyor. Önleyici sağlık hizmetlerinden, değerler eğitim programlarına, sosyal sorumluluk projelerinden, dezavantajlı gruplara yaptığımız programlara kadar birçok değişik programla hizmet veriyoruz. Şu anda sergimizde gelenekli el sanatlarının gelişmesine katkı yapan branşlarda yarışmalarda ödüller alan 497 eserin takdimi yapılacak. Ayrıca branşlarımızda binlerce eser sergilenecek. Diğer yandan Genç KOMEK faaliyetleri kapsamında yaz aylarında faaliyetlere devam edeceğiz. Yaz okullarının kayıtları 1-12 Haziran tarihleri arasında yapılacak.”

img_6464.jpg

31 İLÇEDE DE MERKEZLER AÇILACAK

Kurslardaki çalışanlar hakkında da konuşan Akyürek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısmi ve tam zamanlı faaliyet gösteren öğretici sayımız 653. Personel sayımız 150’ye yakın. Kurs merkezi sayımız şu an 53 fakat bu sayı 73’ü bulacak. Gelecek yılsonuna kadar tüm ilçelerde Aile Sanat ve Eğitim Merkezi ile Kadın Lokalleri hizmet vermeye başlamış olacak. Şehrimizi 13. yüzyılda olduğu gibi 21. yüzyıla en büyük ve görkemli bir şehir olarak hazırlıyoruz.”

img_6480.jpg

Konuşmaların ardından başarılı bulunan eserlere ve uzun süredir KOMEK bünyesinde eğitim alan kursiyerlere çeşitli hediyeler takdim edildi. Hediye takdiminin ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Protokol üyeleri daha sonra KOMEK kursiyerlerinin hazırladığı eserleri inceleyerek bilgi aldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.