Şehre girişi yasaklansın

Şehre girişi yasaklansın

Şehrin farklı noktalarına gelişi güzel park edilen ağır vasıtalar, vatandaşı çileden çıkarttı. Kamyon ve TIR'lar şehrin trafik yükünü de ağırlaştırıyor. Vatandaş, ağır vasıtanın şehre girişinin yasaklanmasını istiyor

Bazı TIR ve kamyon şoförleri araçlarını şehir içinde gelişi güzel park ediyor. Ağır vasıta garajı yerine sokaklara araçlarını park eden sürücüler tepki topluyor. Vatandaş, şehir içinde gelişi güzel park edilen ya da taşıdıkları yükler nedeniyle çevreye rahatsızlık veren kamyon ve TIR'lara park yasağının getirilmesini istiyor. Bazı TIR sürücüleri kamyon garajını tercih etmediği gibi, mahalle aralarındaki belediye park yerlerini kullanmak yerine bina bahçe girişlerine aracını bırakıyor. Semt pazarlarını mesken edinen ağır vasıta sürücüleri de var. Bu durum halkın tepkisini çekiyor. Vatandaş belediye yetkililerinden yardım talep ediyor.

AĞIR VASITAYA YASAK YOLDA

Büyükşehir Belediyesi, Konya'da trafiğin rahatlaması için kamyon ve TIR'ların sabah ve akşam saatlerinde şehir içine girişini yasaklamayı planlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Ağır vasıtaların sabah ve akşam saatlerinde şehre girişini yasaklamak istiyoruz. Kamyon ve minibüs sistemini kontrol altına alacağız" dedi. Pek çok ilde ağır vasıtalara belli saatlerde şehir içine giriş yasaklandı. Yasağın şehir trafiğini bir nebze de rahatlatacağı düşünülüyor.

TRAFİĞİN YÜKÜNÜ AĞIRLAŞTIRIYOR

Konya yük ticaretinin yoğun olduğu bir il. Her gün yüzlerce ağır vasıta şehirden geçiyor. Ağır vasıtalar şehrin trafik yükünü hayli ağırlaştırıyor. Trafik belli zaman aralığında tıkanıyor. Sürücüler, saatlerce trafikte kalıyor. Trafikte işine geciken de, randevusunu kaçıran da var. Ağır vasıtalar noktasında emniyet birimleri çok sayıda şikayet alıyor. Ağır vasıtalarla ilgili nasıl bir düzenlemenin yapılacağı ise merak konusu oldu. Ayrıca Konya'nın araç sayısı 800 bini geçti. 10 yıl önce 163 bin olan taşıt sayısı şuan 1 milyona dayandı. Şehrin araç sayısı her yıl 50 bin civarında artıyor.

ÇEVRE YOLU RAHAT NEFES ALDIRIR

"Özellikle sabah ve akşam saatlerinde bir çok kavşakta trafik durma noktasına geliyor" diyen  Konya Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Doç. Dr. Osman Nuri Çelik ise, "Şehir trafiğinde çok sayıda ağır vasıta var. Özel araç kullanımı da arttı. Bu noktada dış çevre yolu projesi de önemli. Çevre yolu ile ağır vasıtalar şehir içine girmeyecek. Çevre yolu trafiğe rahat bir nefes aldıracak" diye konuştu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum