Şehitlerin sorumlusu ABD

Şehitlerin sorumlusu ABD

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık olağan basın toplantısında, ABD’nin Türkiye aleyhinde açık faaliyetlerde bulunduğuna dikkat çekti

Gündemin en sıcak konularını değerlendiren Karamollaoğlu, Zeytin Dalı Harekatı, Havuz Sistemi, Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatikan ziyaretine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen askerlerimize de rahmet diledi. Karamollaoğlu, Afrin’de Türk tankına yapılan saldırının hangi ülke silahı ile yapıldığına ilişkin devam eden tartışmalara değinerek, “Peki, ABD’nin Türkiye aleyhindeki açık faaliyetlerine karşı iktidar ne yapıyor? Sadece laf. Parti toplantılarında ABD karşıtı çok güzel sloganlar atılıyor. En yüksek seviyeden, ‘Eyyy Amerika’ diye başlayan cümleler kuruluyor. Peki, atılmış somut tek bir adım var mı? ABD’ye karşı uygulamaya konulmuş tek bir yaptırım var mı? Mesela İncirlik Üssü neden hâlâ açık? ABD’nin, Avrupa’nın, NATO’nun Türkiye’deki üsleri ile ilgili neden hiçbir yaptırım yok? Efendim bu işler o kadar kolay değil diyenlere söylüyorum, Hiç de zor değil. Yeter ki şahsiyetli bir dış politika ortaya koyun. Yeter ki gerçekten laf değil icraat yapmak isteyin” şeklinde konuştu.

LAF KALABALIĞI YAPMAYIN

Karamollaoğlu, hükümetin dış politikada şahsiyetli bir politika yürütmesi gerektiğinin altını çizerek, konuşmasına şöyle devam etti: “1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra ABD, Türkiye’ye ambargo koymuştu. Buna karşı biz ne yaptık? 25 Temmuz 1975’te ABD’ye nota verdik. ABD savunma işbirliği anlaşmasını yürürlükten kaldırdık. Türkiye’deki bütün Amerikan üs ve tesislere Türk Silahlı Kuvvetleri aracılığıyla el koyduk. İşte şahsiyetli dış politika dediğimiz bu. Bunu yapmadığınız sürece sadece laf kalabalığı yaparsınız.”

ÇÖZÜMÜN ADRESİ VATİKAN-ROMA DEĞİL

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın herkesle görüşebileceğinin altını çizerek, önemli uyarılarda bulundu: “Bu bölgenin sorunları, bu coğrafyanın asli unsurları ile müzakere edilerek çözülebilir. Aksi takdirde Afrin’i kazanırken Kürtleri kaybederiz. Suriye’ye demokrasi götüreceğiz derken Arapları kaybederiz. Papanın desteğini alacağız derken mazlum İslam coğrafyasının desteğini kaybederiz. Biz diyoruz ki; barış ve istikrar için çözümün adresi ne Papa ne Roma, ne Washington ne de Moskova’dır. Çare kendi ayaklarının üzerinde durabilen, İslam dünyasına öncülük yapabilen bir Türkiye’dir.”

AYŞE ABLA TANKIN YANINDA SARMA SARIYOR

İktidarın milli meseleleri parti meselesi haline getirdiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Zeytin Dalı Harekâtı giderek siyasi bir malzeme haline getirilmektedir. Harekât ile ilgili gelişmeler AK Parti’nin ilçe kongrelerinde ilan ediliyor. MGK toplantılarında konuşulması gereken konular, parti programlarında konuşuluyor. TV haberlerinde adeta magazin haberi verir gibi operasyon haberleri verilerek harekâtın ciddiyeti zedeleniyor. Oysa Kıbrıs Barış Harekâtı’nda ‘tatile çıktığından’ Ayşe’nin haberi bile yoktu. Şimdi aynı Ayşe abla, tankın yanında sarma sarıyor. İktidarıyla, muhalefetiyle, gazetesiyle, televizyonuyla herkesi ciddiyete davet ediyoruz. Futbol maçı değil, vatan savunması yapıyoruz. Afrin milli bir meseledir. Parti programlarında, ilçe kongrelerinde siyasi malzeme yapılamaz, yapılmamalıdır” diye uyardı.

ZEYTİN DALI, ZEYTİNYAĞI OPERASYONUNA DÖNÜŞMEMELİDİR

Karamollaoğlu, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin hükümete uyarılarda bulunarak, “Ne yazık ki hükümet bu tavrıyla Zeytin Dalı operasyonunu, zeytinyağı operasyonuna çevirme çabasında. Afrin’i bahane ederek her türlü ülke problemini sümenaltı etmenin yolunu arıyor. Benzin 6 lira olmuş. Zamları konuşamıyoruz. Çünkü Afrin var. Hukukun üstünlüğü endeksine göre Türkiye, 113 ülke içinde 101’inci sıraya gerilemiş. Ama adaleti konuşamıyoruz çünkü Afrin var. Hiçbir suçu, dosyası olmadığı halde işine iade edilmeyen binlerce KHK mağduru var ama konuşamıyoruz çünkü Afrin var. 1 milyon taşeron kadroya alınacaktı. Ne oldu diye soramıyoruz, çünkü Afrin var. İktidar neyi konuşmaya kalksak Zeytin Dalı’nı bahane edip ‘zeytinyağı’ gibi üste çıkmaya kalkıyor” diye eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum