"Şehitlerin Değerini Bilmeyenler Varsa Onlara Şehit Kanı Zehir Olsun"

"Şehitlerin Değerini Bilmeyenler Varsa Onlara Şehit Kanı Zehir Olsun"

Türkiye Harp Malulleri ve Şehit Aileleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, son dönemde terör örgütü tarafından güvenlik güçlerinin şehit edilmesine ilişkin “Şehit aileleri hak ettiği yerde değil. Kimseye husumet beslemiyoruz....

Türkiye Harp Malulleri ve Şehit Aileleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, son dönemde terör örgütü tarafından güvenlik güçlerinin şehit edilmesine ilişkin “Şehit aileleri hak ettiği yerde değil. Kimseye husumet beslemiyoruz. Ancak ülke için can verenlerin değerini bilmeyenler varsa onlara da şehit kanı zehir zıkkım olsun. Devlet kudretini hainlerin ensesinde hissettirmediği sürece ihanet içinde olanlar kendilerini kahraman ilan ederler.” dedi.

Duran Şahin, son dönemde asker ile polislere yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin hem doğal felaketler hem de terör sorunu ile bir buhran içinde olduğunu belirten Şahin, yetkililerin sorunları çözme konusunda aciz kaldığına işaret etti. Şahin, şöyle devam etti: “Ülkemiz bir kargaşa için de ülkemiz bir bunalım için de bir tarafta terör bir tarafta doğal felaketler bir tarafta komşularımız da yaşanan sıkıntılar. İşte Peşmerge güçlerinin geçişi. Yani bunlar oldukça canımızı sıkmakta yetkililerin bu konu da bir bocalama içinde olduklarını görüyorsunuz. Birkaç gün önce 3 askerimiz arkadan sıkılan kurşunlarla katledildi. Bir astsubayımız ailesi ile alış veriş yaptığı esnada yine böyle bir saldırıya uğradı. Bunlar bizi oldukça üzüyor. Yetkililerin çözüm sürecini eline ayağına bulaştırdığını görüyoruz, çok aciz olduklarını görüyoruz. Çözüm süreci adı altında PKK ya ve bölücü unsurlara verilen tavizlerle gelinen nokta ortada.”

Ülkede garip şeyler olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi: “Bu ülkede çok garip şeyler oluyor. Herkesin aklını başına devşirmesi lazım. Birileri belki parası ve malı mülkü vardır. Ülke sıkıntıya girdiğinde hemen başka bir ülkeye gidebilir. Ancak biz ölene kadar bu ülkedeyiz. Yetkililerin bir an önce bu sorunlara çözüm bulmasını istiyoruz. Son yıllarda bir takım tavizler verildi. Eve dönüşler dendi, af yasaları çıktı. Hiçbirinden sonuç alınamadı. Artık bilmiyorum ne yapacaklarsa. Vatandaşlarımızın artık birilerine hesap sorması gerekiyor. Verilen tavizler hep bizi felakete götürüyor. Bugün Abdullah Öcalan gibi bir hainle pazarlıklar yapılıyor. Öcalan bir ulus mudur? Bir terör örgütünün lideridir. Muhatap alındı. Hep görüşmeler yapıldı ama felakete doğru gidiliyor. Ama felaketin neresinden dönülse kardır denilerek yetkililerin bir an önce gerekli çalışmaları yapması gerekiyor.”

Vatan için canını veren şehitler ile şehit yakınlarının değerini bilmeyenlere haklarını helal etmediklerini vurgulayan Şahin, “Bu ülke için canını verenler vatan için şehit oldular. Bunlara da sahip çıkılması lazımdır. Biz hak ettiğimiz yerde değiliz. Biz kimseyle kavga etmiyoruz. Kimseye husumetlik beslemiyoruz. Bu ülke için canımızı verdik. Ülkemize helal olsun diyoruz. Ancak bunun da değerini bilmeyenler varsa onlara da zehir zukkum olsun diyoruz” dedi.

“Devlet kudretini hainlerin ensesinde hissettirmediği sürece ihanet içinde olanlar kendilerini kahraman ilan ederler” diyen Şahin, “Demekki bir teslimiyet var. Bir acziyet var. Herkesin gelişmeleri iyi analiz etmesi gerekir. Bu gelişmeler sadece biz şehit ailelerini ilgilendirmiyor, herkesi ilgilendiriyor. Bu gemi batarsa herkes batacağını bilmeli” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.