Şehitlere Vefa

Şehitlere Vefa

Kulu Cihanbeyli Yardımlaşma Kültür ve Çevre Derneği tarafından düzenlenen Şehitlere Vefa Programı’nda Konya’daki şehit aileleri bir araya geldi. Şehitlerimizin anıldığı ve onlar için duaların edildiği programda birlik ve dayanışma vurgusu yapıldı

Konya Grand Hotel’de düzenlenen geceye KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, Kulu Cihanbeyli Yardımlaşma Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Ramazan Yaşar, dernek üyeleri ve şehit aileleri katıldı.

ŞEHİT BABASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerimin okunmasıyla başlayan gecenin açılışında konuşan Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, şehit babası olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Şehit babası olduğu için Allah’a şükrettiğini belirten Pekdemir, “Onlar bu vatanın evlatlarıydı. Onların da hayalleri vardı. Onların ailelerinin de hayalleri vardı. Biz şehit ailesi olmaktan gurur duyuyoruz. Ya terörist babası olsaydım. Nereye bakardım?” diye konuştu. Ölümün kaçınılmaz olduğunu aktaran Pekdemir, “Ölüm Allah’ın emri, Ölüm var ama Allah herkese şerefli ölüm nasip etsin. Allah yolunda verdiğimiz ilk şehidimizden son şehidimize kadar Allah hepsine rahmet eylesin” diye konuştu. Şehit aileleri olarak ağızlarından hep “Vatan sağ olsun” kelimesinin çıktığını kaydeden Pekdemir, “Üzülmeyin analar, babalar. Biz şehit aileleri olarak ağzımızdan hep ‘Vatan sağ olsun’ lafı çıktı. kıyamete kadar da bunu söylemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DİYARDBAKIR’IN GÖNÜLLÜ ELÇİLİĞİNİ YAPACAĞIZ

Dernek olarak geçtiğimiz hafta Diyarbakır’a gittiklerini ve orada vatan, millet ve bayrak sevdalısı insanları görüp mutlu olduklarına değinen Başkan Pakdemir, şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta dernek olarak Diyarbakır’a bir gezi düzenledik ve oradaki şehit ailelerini de ziyaret ettik. Aslında giderken aklımızda bazı tereddütler vardı ama oraya gittiğimizde hiç biri kalmadı. Oradaki insanların vatan ve bayrak sevgisini görünce mutlu olduk. Biz bundan sonra oradaki insanların gönüllü elçileri olduk. Son nefesimize kadar orada gördüğümüz güzellikleri anlatmaya çalışacağız.”

ŞEHİTLİK HERKESE NASİP OLMAZ

Kulu Cihanbeyli Yardımlaşma Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Ramazan Yaşar, ülkemizin kötü bir dönem geçirdiğini ve yaşanan bu kötü süreçte birlik beraberlik duygularını pekiştirmek için bir araya geldiklerini söyledi. Şehitliğin herkese nasip olmayacağını ve şehitlerimizi hatırlamamızın boynumuzun borcu olduğunu vurgulayan Yaşar, “Vatan için canını veren Mehmetçiklerimizi bir an olsun aklımızdan çıkarmamalı ve her fırsatta onları anmalıyız. Yüce Allah bir ayetinde: ‘Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız’ diyor. Allah’ın bu lütfuna mazhar olmuş şehitlerimizi anmak boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

BAYRAĞI TAŞIMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Şehitlerimizin bıraktığı bayrağı kıyamete kadar taşımak her Türk evladının görevi olduğunu belirten Yaşar, şu şekilde konuştu: “Onların açtığı geleceğe ve bayrağa sahip çıkmak, kıyamete kadar sırtlamak hepimizin görevi. Onlar için ne söylesek az olur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Şehitlerine şiirinde ne diyor; ‘Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, .Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor. Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker. Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i. Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni târîhe desem, sığmazsın.’ onlar bu vatan için canlarını verdiler, onların bıraktığı ailelerin yanında olmak bizim en büyük vazifemizdir. Tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum, Allah hepsine rahmet eylesin.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.