Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Şehitler Pursaklar'da Anıldı

Şehitler Pursaklar'da Anıldı

Son zamanlarda artan terör olaylarına paralel olarak ülkemizin değişik yerlerine şehit cenazeleri gelmeye devam etmektedir. Bunlardan birisi de, 2 Ağustos 2012 günü Siirt'in Eruh İlçesi Bilgili Karakolu’nda akşam iftarına hazırlanan Mehmetçiklere PKK’nın düzenlediği baskında şehit olan Er Enes Çakırdoğan’dı. Şehit Enes daha sonra Ana-Babasının bulunduğu Ankara’nın Pursaklar ilçesine defnedilmişti.
Çalışmaları arasına “şehitlerimize sahip olmak ve geride kalanlarına maddi ve manevi destekler sağlamak” konusunu da alan HAY-DER hayırda Yarışanlar Derneği 14 Ağustos günü Şehit ailesini ziyaret ederek taziyelerini bildirmiş, ilçe müftüsü ile de görüşen HAY-DER yetkilileri 23 Ağustos günü Şehitler için bir mevlit okutulmasını karara bağlamıştı.
Mevlit, Ankara Esenboğa Hava Meydanı Yolu üzerindeki yeni ve büyük ilçelerinden olan Pursaklar’ın en büyük ve merkezi camisi olan “Pursaklar Merkez Camisi’nde” büyük bir katılımla icra edildi.
Mevlide başta ilçe Müftüsü C. Cemal Çıkrık, cami imam ve hatipleri, mevlithanlar katıldılar. Öte yandan Ankara’dan, HAY-DER yetkililerinden Genel Başkan olarak Ben, kurucu üyelerden İnşaat Mühendisi Ali Özeroğlu ve Doktor Mustafa Genel de katıldılar. Ayrıca Saadet Partisi Pursaklar İlçe Başkanı İsmail Tekpınar ve arkadaşları ile Saadet Partisi Akyurt ilçe Başkanı Salih Serter’de “Şehitlerimizi anma mevlidine” katılanlar arasında bulundular.
Şehit Enes Çakırdoğan’ın babası, annesi ve diğer akrabaları ile kalabalık bir Pursaklarlı cemaatın mevlide katıldığı izlendi.
MEVLİT PROGRAMI
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Mevlit, Süleyman Çelebi’nin yazdığı ve zamanımıza kadar aşk ve vect içinde okunmasını sürdüren mevlit yine güzel sesli hafızların ağzından birer inci taneleri gibi döküldü. İlahiler, salâvatı Şerifler den sonra ilçe Müftüsü C. Cemal Çıkrık günün mana ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Müftü konuşmasında;
“Bu gün ilçemizin bu merkezi ve en büyük camisinde HAY-DER’in “Şehit cenazeleri anma” programına uygun olarak bir araya geldik. Bu programı hazırlayan ve bizim bir araya gelmemizi sağlayan HAY-DER yetkilerine ve başta Genel Başkana teşekkürlerimi sunarım. Bilelim ki “Şahadet” dinimizde çok büyük bir rütbedir. Her canlı mutlaka öleceğine göre ölüm şahadet olarak gelmesi o insana çok büyük bir lütfü ilahidir. Çünkü şehit Peygamberle birlikte haşrolur ve ona kul hakkından başka soru sorulmaz. Şehit aynı zamanda kendi ailesinde 70 kişiye şefaat eder” demiştir.
Günümüzün temel meselesi olan batılılarla kol kola olmayı da değerlendiren Müftü Çıkrık; “Bu konuya en güzel cevabı atalarımız vermiştir. Onlar; Domuzdan post, gâvurdan dost olmaz, diyerek zamanımıza ışık tutmuşlardır” demiştir.
Bir dua ile mevlidi sonlandıran Müftü Çıkrık, bu arada şehitlerin ruhuna ithaf edilmek üzere okunmuş bulunan hatimleri de duasına katmıştır.
Mevlit sonunda taziyeleri kabul eden Şehit Enes’in Babası Hüseyin Çakırdoğan’ı HAY-DER’in hazırlamış olduğu tatlı poşetleri ve gül suyu ikramı tamamlamıştır.
“Şehitlerimizi anma mevlitleri” hakkında açıklama yapan HAY-DER Genel Başkanı Laleli, “Şehitlik, inancımızın bir kurumudur ve hiç bir dinde ve izm’de böyle bir kurum da yoktur. Öyleyse Müslüman olarak bizler şehitlerimizi her vesile anmalı ve geride kalanlarına maddi ve manevi desteklerde bulunmalıyız” demiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR