Şehit polisin gözü yaşlı babası "15 Temmuz"u anlattı

Şehit polisin gözü yaşlı babası "15 Temmuz"u anlattı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Hareket Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan Konyalı Muhsin Kiremitci'nin babası, 15 Temmuz'u hüzün ve gururla anıyor

 Komiser yardımcısı olduğu gün Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşen özel harekat polisi 28 yaşındaki Muhsin Kiremitci'nin babası Hüseyin Kiremitci'nin gözyaşı, hain girişimin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen dinmiyor.

Baba Kiremitci, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Hareket Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen oğlunun fotoğraflarına bakarak gözyaşı döküyor.

Şehit özel harekat polisi 28 yaşındaki Kiremitçi'nin çocukluğunun geçtiği Seydişehir ilçesindeki evinde, oğlunun anılarıyla yaşayan ailesi, teselliyi şehidin 10 aylık kızı Gökçe'de buluyor.

- Gözyaşlarıyla şehit oğlunu anlattı

Şehidin babası emekli imam Hüseyin Kiremitçi, torununu özlediğinde eve getirttiğini, onu öpüp sevdiğinde şehidinin kokusunu aldığını söyledi. Gözü yaşlı baba Kiremitci, oğlunun şehadetinin ardından eşinin de gözyaşlarının hiç dinmediğini aktardı.

Şehit oğlunun görev sürecince Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele ettiğini belirten Kiremitci, girdiği sınavı kazanan oğlunun tayininin komiser yardımcısı unvanıyla Ankara Gölbaşı'na çıktığını hatırlattı.

 Kiremitci, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini diğer oğlundan duyduğunu anlatarak Gölbaşı'ndaki Özel Hareket Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırının ardından kaygılandıklarını söyledi.

- "Bir günlük komiser yardımcıydı"

Şehidin kardeşlerinin yaşanan gelişmelerin ardından Ankara'ya hareket ettiğini aktaran baba Kiremitci, şöyle konuştu:

"Benden önce herkes Ankara'ya vardı. Oğlumu 23.45'te polis arkadaşının hanımı aramış, 'Muhsin, ablam iyi misiniz?' diye sormuş. 'Arkadaşlar çelik yelekleriniz giyin' diye telaşla sağa sola talimat verdiğini duyunca kadın telefonu kapatmış. Son görüşmesi bu şekilde olmuş. Bir günlük komiser yardımcısıydı. Cuma günü sabah göreve başladı, akşama kadar çalıştı. Evine geldi, 22.30'da mesaj gelince gömleğini giymeden, tabancalarını alarak, koşarak görev yerine gitti. Darbe girişimi olduğunu duyunca iki silahını da beline takarak şehadete koşmuş yavrum. Rabbim böyle bir şehadet nasip etmiş, gurur duyuyorum ama bunu anne baba olarak tatmak, hissetmek gerçekten çok zor bir şey. Bizler gördük, sizler görmeyin."  

- "Türkiye, ikinci kez Çanakkale'yi geçilmez kıldı"

Şehirin babası Kiremitci, 15 Temmuz'da milletin topyekun sokaklara inerek hain darbe girişimine fırsat vermediğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Allah bir daha böyle bir darbe girişimini ülkemize milletimize göstermesin. O gece oğlumun şehadet haberini aldıktan sonra şunu dedim: Türkiye, ikinci kez Çanakkale'yi geçilmez kıldı. Nasıl ki Çanakkale'de 250 bin şehit vererek geçilmez kıldıysak o gece de 249 şehidimiz ikinci kez 'Çanakkale geçilmez' dedirtti. Dağılmıştık, parçalanmıştık fakat Rabbimiz, korudu. Allah, 249 şehidimizle bize bir mesaj verdi: 'Kendinize gelin, bir olun, tek vücut olun.' Cumhurbaşkanımızın da 'tek bayrak, tek devlet ve tek millet' vurgusu gibi Allah da müminlerin bir olmasını emrediyor."

- "FETÖ, Türkiye'nin büyümesini önlemek için kullandıkları örgüt"

Çanakkale'de yedi düvele karşı din, vatan ve namus için mücadele verildiğine dikkati çeken Kiremitci, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de düşman belliydi ama 15 Temmuz'da bizden görünen, Müslüman bilinen ihanet odakları iş başındaydı. İhanetin, Müslüman görünümlü kişilerden gelmesi bizi daha çok yıktı. Şehidin annesi halen anlayamıyor, bu ihaneti idrak edemiyor. Bu FETÖ kukla. ABD, İngiltere, Batı ülkeleri ve İsrail'in uşakları. FETÖ, Türkiye'nin büyümesini önlemek için kullandıkları örgüt. Bunlara çeşitli vaatlerde bulunmuşlar, işi bitince Öcalan gibi atacaklar. Türkiye'nin kalkınmasını önlemek için çalışan hainler. Uyanmakta olan Osmanlı ruhunu yok etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. 15 Temmuz, içeriden gelen bir düşmanlık ve ihanetti. Düşmanımızı bilelim. Türkiye birçok terör örgütleriyle mücadele ediyor. Tek vücut olalım, bir olalım. Tehlikenin farkına varalım. Kanlar akmasın, Muhsinler ölmesin."

Farklı yerlerde görev yaptıktan sonra komiser yardımcılığını kazanan ve eğitimlerin ardından Gölbaşı'ndaki Özel Hareket Daire Başkanlığına tayini çıkan Muhsin Kiremitci, komiser yardımcısı olarak göreve başladığı ilk gün, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Hareket Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit düşmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.