Şehit Koç’un  ismi yaşatılacak

Şehit Koç’un ismi yaşatılacak

Afrin’de şehit düşen Jandarma Astsubay Abdullah Taha Koç’un adına kütüphane açıldı. Şehidin ismi silah arkadaşları tarafından yaptırılan kütüphanede yaşatılacak

Zeytindalı Operasyonunun 41. Gününde Afrin’de şehit düşen Jandarma Astsubay Abdullah Taha Koç’un adına kütüphane açıldı.  Şehit Abdullah Taha Koç’un silah arkadaşları tarafından Hoşgörü Anaokulu’nda yaptırılan kütüphanenin açılışı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde gerçekleştirildi.Açılış programına şehidin babası Ahmet Koç, annesi Fatma Zehra Koç, kardeşleri,  şehidin silah arkadaşları, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çıpan, okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katıldı.

2-087.jpg

VATAN VE MİLLET SEVGİSİYLE YETİŞTİRİORUZ

Açılıştan önce okulun konferans salonunda Çanakkale şehitleri için anma programı ve okul öğrencilerinin hazırladığı etkinlikler gerçekleştirildi. Törende konuşan Hoşgörü Anaokulu Müdiresi Huriye Uslu, “Bize bu vatanı hediye eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 104 yıl önce Çanakkale’de canlarını ortaya koyarak, bu vatanın birliği için savaşan tüm şehitlerimize minnet borçluyuz. Yeni nesillere atalarımızın kahramanlıklarını ve bu vatan için canlarını ortaya koyan ecdadımızı tanıtmak zorundayız. Öğrencilerimizi vatan ve millet sevgisiyle yetiştiriyoruz. Bugün okulumuzda Şehit Abdullah Taha Koç adına açılan kütüphanenin hayırlı olmasını diliyorum. Şehitlerimiz ve onların aileleri için ne yapsak azdır. Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun” dedi. Okul Müdiresi Huriye Uslu’nun konuşmasının ardından Şehit Abdullah Taha Koç’u anlatan slayt gösterisi gözyaşları arasında izlendi. Programda okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler büyük beğeni topladı.

4-047.jpg

SİLAH ARKADAŞLARI BİZE SÜRPRİZ YAPTI

Konuşmaların ve öğrencilerin gösterilerinin ardından Şehit Abdullah Taha Koç adına açılan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Kütüphanenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden şehidin babası Ahmet Koç, “Oğlum Abdullah Taha Koç’un silah arkadaşları böyle bir kütüphane yaptırmaya karar vermişler. Bugün Hoşgörü Anaokulu’nda bu kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Bizim böyle bir girişimden hiç haberimiz yoktu. Abdullah Taha’nın silah arkadaşları bize sürpriz yaptılar. Allah onlardan razı olsun. Bize ve şehit oğluma bundan daha güzel bir hediye olamazdı. Bu vatan için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yeni neslinden de onları tanıyarak, büyümesini istiyoruz. Oğlum Abdullah Taha, Afrin’de tarihe geçecek konuşmalar yaptı. Öğrenciler burada açılan kütüphanede onu daha iyi tanıyacaktır. Kütüphanenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.