Şehit babasının duygulandıran fedakarlığı

Şehit babasının duygulandıran fedakarlığı

Diyarbakır'da 5 yıl önce terör saldırısında şehit düşen 13 askerden Ufuk Başarı'nın babası Konyalı İsa Başarı, bağlanan şehit maaşı ve devletin sağladığı imkanlarla öğrencilere burs veriyor, ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor

Diyarbakır'da 5 yıl önce terör saldırısında şehit düşen 13 askerden Ufuk Başarı'nın babası Konyalı İsa Başarı, şehit maaşı ve devletin sağladığı imkanlarla öğrencilere burs veriyor, ihtiyaç sahiplerinin yardıma koşuyor. Başarı, çevresine, onunla birlikte şehit düşen 12 askerin hatırası için yaptırdığı mezar taşlarını yerleştirdiği oğlunun kabrini, adeta şehitliğe çevirdi.

Üç çocuk babası İsa Başarı'nın (72) tek oğlu, Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında 14 Temmuz 2011'de bir grup terör örgütü üyesiyle girilen çatışmada 12 arkadaşıyla şehit düştü.

20160208_2_14162765_5259571.jpg

Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy Mahallesi'nde yaşayan Başarı, o günden sonra kendini hayır işlerine adadı. Çeşitli sağlık problemleri olan, yürümekte zorlanan Başarı, şehit maaşı ve devletin sağladığı imkanlarla ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor.

- Kendisini yardıma adadı

Emekli maaşıyla geçimini sağlayan Başarı, 12'si oğluyla birlikte, diğerleri ise bugüne kadar ilçede şehit olmuş toplam 19 şehidin anısına yaptırdığı mezar taşlarının da bulunduğu, evladı Ufuk'un kabrini adeta şehitliğe çevirdi.

Türk bayraklarıyla donattığı, top arabası yerleştirdiği alanı, büyük bir şehitliğe dönüştürmek isteyen, mal varlığını satarak aldığı araziyi köy mezarlığına tahsis eden Başarı, yardım etmek için borçlanmaktan da hiç çekinmiyor.

- Kimin bir sıkıntısı olsa koşuyor

Adeta iyilikte yarışan İsa Başarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun ve arkadaşlarının şehit olduğu saldırıda gazi olan askerin iyileşmesi için tüm organlarını bağışlamak istediğini söyledi.

Eşine, "Emekli maaşımız bize yetiyor, devletin imkanlarını maddi durumu bizden daha kötü olan ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım" dediğini anlatan Başarı, o günden sonra kendisine ait birkaç yeri de satarak zor durumdaki insanlara ulaşmaya çalıştıklarını bildirdi. 

Bağlanan şehit maaşını ve devletin sağladığı imkanları bugüne kadar kendisi için hiç kullanmadığına işaret eden Başarı, 15 öğrenciye eğitim yardımında bulunduğuna değinerek, "Ben zengin bir adam değilim ama kimin bir sıkıntısı olsa koşarım. Sağlanan kömür yardımını ihtiyaç sahiplerine verdim. Birinin sıkıntısı varsa uyuyamam. Belirli aylarda bazı kişilere yardım da bulunuyorum. Hasta olan komşumuzun kızına çok istediği akülü arabayı aldım. O da beni 'yılın komşusu' seçmiş" diye konuştu.

- "10 çocuğum olsa yine şehit olmasını isterim"

Oğlunun kabrini küçük bir şehitliğe çevirdiğini dile getiren Başarı, şöyle devam etti:

"Oğlumla şehit olan 12 askerin ailelerine ulaştım. Askerlerimizin fotoğraflarını temin edip, Ufuk'un mezarının yanına şehitlerimizin mezar taşlarını yaptırdım. Bunu yaptırdığımda gönlüm rahat etti. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve idari yetkililerin yardımlarıyla top arabası getirttim. Devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Şu al bayraklar olmasa biz nasıl dururuz. Bizim kanla yoğrulmuş bayrağımız solmasın diye 10 çocuğum olsa yine gönderir şehit olmasını isterim. Gururluyum. Ölene kadar hayır işlerine devam edeceğim. Parada pulda gözüm yok. Teröre karşı bize de görev verilirse hazırım. Tek amacım var, insanlara örnek olabilmek."

- "Türk milletine örnek olacak davranışlar sergiliyor"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, şehit ailelerinin vatan, bayrak, millet için ne yapılması gerekiyorsa hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını vurguladı. İsa Başarı'nın da şehide yaraşır şekilde hareket edip, şehit ailelerini en güzel şekilde temsil ettiğini anlatan Işık, şunları kaydetti:

"İsa amca da hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Derneğimize geldiğinde de konuşması, bizlere yaklaşımı çok farklı. Hayatta hiçbir şey tesadüf değil. İnsanların çocukları şehit oluyor. Allah her anne babaya bu mertebeyi nasip etmiyor. Değerli bir insan olan İsa Başarı da onurlu, gururlu ve örnek bir şehit babasıdır. Böyle bir şehit babasını tanımaktan gerçekten onur duyuyoruz. Türk milletine örnek olacak davranışlar sergiliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.