Şehit Babası Her Akşam Demokrasi Nöbeti Tutuyor

Şehit Babası Her Akşam Demokrasi Nöbeti Tutuyor

Konya’nın Akşehir İlçesinde 15 Temmuz’dan bu yana devam eden demokrasi nöbetleri yoğun bir katılımla devam ediyor. 15 Temmuz akşamından bu yana 14 gündür demokrasi nöbetlerine devam eden Akşehirli Şeh...

Konya’nın Akşehir İlçesinde 15 Temmuz’dan bu yana devam eden demokrasi nöbetleri yoğun bir katılımla devam ediyor. 15 Temmuz akşamından bu yana 14 gündür demokrasi nöbetlerine devam eden Akşehirli Şehit Piyade Uzman Çavuş Coşkun Karabulut’un babası Hüseyin Karabulut, her akşam Cumhuriyet Meydanı’na gelerek milli irade ve demokrasi için vatandaşlarla birlikte nöbet tutmayı sürdürüyor.

Darbe girişimi akşamından bu yana 14 gün aralıksız olarak her akşam Cumhuriyet Meydanı’na gelen ve demokrasi nöbeti tutan şehit babası Hüseyin Karabulut, nöbet boyunca atılan sloganlara eşlik ederek sabahın erken saatlerine kadar nöbet bekliyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, terör örgütü üyelerinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Akşehirli Şehit Piyade Uzman Çavuş Coşkun Karabulut’un babası Hüseyin Karabulut, ilçe protokolüyle birlikte vatandaşlara örnek olmak için Cumhuriyet Meydanı’na geliyor. Vatan uğruna evladını şehit veren acılı baba “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” diyerek vatandaşlarla birlikte slogan atıyor.

Akşehir’de devam eden demokrasi nöbetleri 14. gününde vatandaşların yoğun katılımıyla sürüyor. İlçe Protokolü ve Siyasi Partilerin İlçe yöneticileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla devam eden nöbetlerde Akşehir Belediyesi Mehter Grubu gösteriler sunarken, Kuran-ı Kerim okunarak dua ediliyor. Programlarda 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit düşenlerin ismi okunurken alanı dolduran binlerce kişi de “burada” diye bağırarak, demokrasi yemini ediyor. Demokrasi nöbetlerinde Akşehir Belediyesi tarafından yapılan Türk Bayrağı dağıtımı ile yiyecek ve içecek ikramları da sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.