Şehit ailelerine hatim yemeği

Şehit ailelerine hatim yemeği

Konya Şehit Aileleri Derneği tarafından 15 yıldır geleneksel olarak devam ettirilen, 'Şehitlerimizi Anma ve Hatim yemeği' çok sayıda şehit yakını ve bürokrasileri bir araya getirdi.

Konya Şehit Aileleri Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği hatim duası ve yemeği ile bu vatan uğruna canlarını feda eden evlatlarını rahmet ve dua ile andı. Konya Şehit Aileleri Dernek Başkanı Recep Pekdemir, programın açılışında yaptığı konuşmada, "Bizler şehit Aileleri Derneği olarak bu vatan uğruna canlarını feda eden evlatlarımızı rahmet ve dua ile anmak, evlatlarımızın adına hatim duası ve yemeği vermeyi geleneksel hale getirdik. 15 yıldır olduğu gibi bu yılda tüm şehitlerimiz adına hatim ve duası ve yemeğinde bir araya geldik. Dernek olarak bu tür faaliyetlerimizi her alanda devam ettireceğiz. Bizler bu gün buraya sadece evlatlarımızı rahmet ile anmak ve onların aziz hatıralarına saygı göstermek adına yemek vererek birlik olmak için toplandık" dedi.

SİYASİ GÖRÜŞ AYRICALIĞI YOK

Bu tür etkinliklerde hiçbir şekilde siyasi veya kurum ayrıcalığı gözetmediklerinin altını çizen Pekdemir, "Bu nedenle bu gün kesinlikle siyasi bir görüş ayrıcalığı yapmadan, kişi kurum ayrıcalığı yapmadan sadece şehitlerimizin anılarını canlı tutmak için omuz omuza olduk.

Bizleri böylesine anlamlı bir günde yalnız bırakmayan başta sayın Valimiz, Garnizon Komutanımız, Belediye Başkanımız olmak üzere tüm askeri ve sivil ekrana şehit ailelerimiz adına teşekkür eder, her zaman yanımızda olmalarından gurur duyduğumuz siz basın mensubu arkadaşlara da şükranlarımızı sunarız. Ayrıca bu günümüzün gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Büyükşehir Belediyemiz ve bizlere burada hizmet eden tüm arkadaşlara da özellikle teşekkürlerimizi iletirim" şeklinde konuştu.

Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Müftüsü Ali Akpınar, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Garnizon Komutanı, Hava Pilot Tüm General Haluk Şahar, Daire Müdürleri STK Temsilcileri, Şehit Aileleri ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı yemeğin ardından dua edildi.

ZÜLEYHA ÖNAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.