Hâlid Şen

Hâlid Şen

Şehit acısı ve haftanın olayları

Şehit acısı ve haftanın olayları

Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Veyis Güngör’ün Hollanda’da Celaleddin Rumi ve Konya İle ilgili çalışmalarını bir araya getirdiği kitabının tanıtım toplantısına katıldım. Hollanda’da pek çok mesnevi okuma grupları oluşmuş. Çeşitli Mesnevi okuma yöntemleri ile Müslümanlığı seçenler oluyormuş. Veyis Bey, gelen bir soru üzerine okumaların bir sufizm ve meditasyondan çok İslam ve Kur’an ile bağdaştırılarak yapıldığını söyledi.  

*

Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. Erdoğan’ın toplantıda söylediği ‘Yaşanan birkaç çatışma nedeniyle seçimden vazgeçecek değiliz” sözleri tepki topladı.

*

Pazartesi günü gazetemizde Konyalı vatandaşların en dertli olduğu konuların başında ulaşım meselesinin geldiğini duyurduk. Sosyal ağlardan gördüğümüz ulaşım şikayetlerinin ne kadar fazla olduğu şikayetvar.com’da paylaşılan şikayetlerde de kendini gösteriyor.

*

Ketenci Sanayi esnafı sesini duyurmaya çalıştı. 50’nin üzerinde işyerinin olduğu ve yaklaşık bin vatandaşın istihdam edildiği sanayide bir ‘büyük şehir’e yakışmayacak sorunlar çözülmeyi bekliyor. Şebeke, altyapı ve temizlik gibi temel meselelerde bile çözülmeyen problemlerle boğuşan esnaf, ulaşım sorunlarının da çözülmesini istiyor. Çeşitli sanayi bölgelerinde yaşanan problemler, defalarca dile getirilen ‘sanayi şehri’ söylemlerine leke düşürüyor.

*

Sosyal medyada örgütlenen bir grup Kültürpark’ta terörü lanetlemek için toplandı. Facebook etkinliğinde parti ayrımı olmadan yazsa da bozkurt işaretleriyle sloganlar atıldı. Tesettürün yanından geçmeyen bir kız gruba ‘tekbir’ diye bağırarak komut verdi.

*

Torku Konyaspor sezonun açılış maçında Akhisar Belediyespor ile berabere kaldı. Program yoğunluğu nedeniyle gidemediğim maçta oynanan oyun taraftarı memnun etmese de geçen seneye göre lig sıralamasında daha iyi bir yerde olacağımıza inanıyorum.

*

Ladik’in sorunlarını yazdığımız haberimiz bölge halkı tarafından takdir edildi. Masa başından yorum yapanlar ise ‘her şey iyi daha ne istiyorsunuz’ dedi. Ey idareciler sorunları görmezden gelmeyin!

*

Boğulma vakalarının arkası kesilmiyor…

*

Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ndeki yangın yürekleri ağızlara getirdi. Yangının çatı kaplama işinde çıkması aklımıza geçtiğimiz günlerde Yazır’da çatısı yanan bir apartmanı getirdi. O da aynı sebepten yanmıştı. Tüp ve zift ile yapılan yalıtım işlerinde biraz daha dikkatli olunması şart.

*

Siirt’te bir anda 8 askerimizin şehit olması yüreğimizi yaktı. Olay yeri fotoğrafları dehşetliydi. Açılım süreci ile daha da güçlenen terör örgütü tüm kozlarını oynuyor…

*

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar ve İl Müdür Yardımcısı Orhan Özçalık Bey gazetemizi ziyarete geldi. Kendileriyle verimli bir toplantı geçirdik. Seyfettin Bey önümüzdeki günlerde basın ile geniş katılımlı bir toplantı planlıyor.

*

Genel Yayın Yönetmenimiz Kerem İşkan yazısında önemli bir tespit yaptı; Batmanlılara 6 ay içinde 66 milyon civarında para ve ayni yardımda bulunmuş. Batman il nüfusunun yüzde 75’ine devlet bakıyor. Batman il nüfusundan 27 bin 51 kişi daha fazla olan Selçuklu ise 2014 yılında toplam 11 milyon 84 bin 317 lira yardım almış. Bu ne tutarsızlık?

*

KONESOB konferans salonunun HDP’ye verildiğinin duyulması üzerine sosyal medyada büyük bir tepki oluştu. Oluşan tepkilere daha fazla dayanamayan KONESOB yönetimi salonun bir derneğe verildiğini ve olaydan haberdar olmadıklarını söyleyerek salon rezervasyonu iptal ettiklerini açıkladı. Şu kritik dönemde herkes yapacağını iki kere düşünmelidir.

*

Merhaba Arapça Gazetesi Editörü Hamza Mansour’un 10 gündür emek verip uğraştığı ‘Peygamberin İzinde’ Suriye Kardeşlik programı MKM’de gerçekleşti. Memleketlerinden uzakta Suriyeli çocuklar ‘Peygamberin İzinde’ ismi verilen okullarda Konya’da eğitim alıyorlar. Programda bu çocukların bir nevi mezuniyet programı oldu. Çocukların Suriye kültürünü sergilediği gösteriler, memleket özlemi çeken Suriyeliler tarafından heyecan ve ilgiyle izlenildi. Görülmeye değerdi.

 

**

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR