Şehir Parkı yeni cazibe merkezi

Şehir Parkı yeni cazibe merkezi

Hafta sonları günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp nefes almak isteyenlerin adresi yine Şehir Parkı oldu. Şehir Parkı içerisinde bulunan biyolojik gölet de vatandaşların büyük ilgisini çekiyor

Sıcak havaların kendini iyice hissettirdiği bugünlerde, kapalı yerleri gezmekten sıkılıp, doğanın kucağında kentin gürültüsünden uzak bir gün geçirmek isteyenler soluğu Şehir Parkı'nda alıyor. 343 bin 300 metrekarelik bir  alanda hizmet veren Şehir Parkı şehir yaşantısından sıkılanlar için eşsiz bir alternatif sunuyor. Şehir Parkı içerisinde yürüyüş yolları, izci park alanı, go-kart alanı, çocuk oyun alanı, fitness alanı, spor sahaları, lunapark alanı, macera parkı, göl alanı, kafeterya, mescit, büfe, idari bina ve otoparkı ile çok büyük bir alanda misafirlerini ağırlıyor. İçinde seyrine doyumsuz manzaralar barındıran Karatay Belediyesi Şehir Parkı, her mevsim binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Yılın her mevsiminde büründüğü farklı güzelliklerle kendisine hayran bıraktıran Şehir Parkı'nda bulunan Biyolojik Gölet fotoğraf tutkunlarının özel anlarını ölümsüzleştirdiği en önemli mekanların başında geliyor. Eşsiz güzelliği ve birçok hizmeti yerinde görenler, bir yandan parkın keyfini yaşarken bir yandan da yaşadıkları keyifli anları ölümsüzleştirmek adına bol bol fotoğraf çektiriyor.

BİYOLOJİK GÖLET KENDİ KENDİNİ TEMİZLİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mehmet Hançerli, birbirinden güzel sürprizlerle hizmet veren Şehir Parkı'nın hafta sonunda 17 bin misafiri ağırladığını dile getirdi. Hançerli; Şehir Parkı'nın Konya'nın en büyük Lunaparkı, Biyolojik Göleti ve Hayvanat Bahçesiyle vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlendiğini kaydetti. Şehir Parkı'nda bulunan biyolojik gölet sayesinde bölgede ekolojik bir ortam oluştuğunu söyleyen Hançerli, gölet hakkında şu bilgileri verdi: "Biyolojik göletin suyu hiçbir kimyasal olmadan özel filtreler yoluyla temizleniyor.

Yapay biyolojik göletlerin oluşturulmasındaki amaç, doğada var olan göletlerin bir benzerinin hijyenik koşulların sağlanmasıyla elde edilmesidir. Gölet, suyu temizleyen ve aynı zamanda suda oksijen üreten bitkiler, taşlar, çakıllar, kayalar, çevresinde su ile uyumlu olan ağaçlar ve sazlıklar gibi canlı ve doğal ögeleri bulunduruyor."

KARATAY'DA ÖNCELİK VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI

Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikli projelere imza attıklarını belirten  Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Göreve geldiğimizden bugüne kadar ilçemizdeki değişim için ne gerekiyorsa Karatay Belediyesi olarak sorumluluk aldık. Köylerimiz mahalleye dönüştü ve biz bu dönüşümün sadece ismen olmasını istemedik, mahalle olduktan sonra buraların hem hizmet olarak hem de ilçeyle olan bağlantısını üst seviyeye çıkarmak için çalıştık ve aralıksız çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımızın istek ve talepleri tek tek dikkate alıyor ve bu doğrultuda bizi göreve getiren vatandaşlara olan sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Dolayısıyla bizler insanlarımıza yeni bir yaşam alanı sunarken, alt yapısı ile üst yapısıyla hazır sunmak gibi bir hedefimiz var. Bu hedefimizi de tüm Karatay olarak hep birlikte el ele gerçekleştiriyoruz" dedi. Hafta sonu tatilini değerlendirmek için Şehir Parkı'nı tercih ettiklerini dile getiren vatandaşlar ise parka hayran kaldıklarını dile getirerek, Karatay Şehir Parkı büyük bir biyolojik göl manzarası ile görsel bir şölen sunuyor. Park yapılırken öncelikli olarak bizlerin ihtiyaç ve istekleri doğrultunda hareket eden Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.