Şehir kaybediyor!

Şehir kaybediyor!

Konya'da 3 gündür etkili olan yoğun sis, uçak seferlerinin önemli bir bölümünün iptal olmasına sebebiyet verdi. 3 günde yaklaşık 15 sefer iptal edildi. TÜRSAB Konya Başkanı Karahan, “Konya, bu riskle yaşayamaz. Şehir her geçen gün daha da kaybediyor” dedi

Konya'nın sis çilesi devam ediyor. Sisten ise en fazla yine havayolu ulaşımı olumsuz etkileniyor. Uzun zamandır gelen ısrarcı taleplere rağmen çözüme kavuşturulamayan Aletli İniş Sistemi (ILS)'nın değiştirilmesi, derecesinin yükseltilmesi konusu yaşanan olumsuzluklardan sonra yine gün yüzüne çıktı. Konya'da son 3 günde yaklaşık 20'ye yakın uçuşun iptal edilmesi şehrin ekonomisine olumsuz yansıdı. Şehrin turizmine de darbe vurdu. Konya'ya iş görüşmesi için gelmek isteyen çoğu iş adamı, iptal olan uçuşlardan dolayı iş görüşmesini yapamadı. TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, “Uzun zamandır sürekli dile getirdiğimiz bir şey var. Ama muhatap alan yok. Konya Havalimanının 2 pisti var. Bir pistin ILS'nın derecesinin yükseltilmesi gerekir. Siyasilere çok iş düşüyor” dedi.

KONYA BU RİSKLE YAŞAYAMAZ!

Mevlana Haftası'nın son günü uçakların iptal olmaya başladığını dile getiren Karahan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “17 Aralık günü meclis başkanı da Konya'ya inemedi. Antalya'ya inmek zorunda kaldı ve sonrasında Konya'ya geldi. Bu rezilliği Konya halkı her yıl çekiyor. Taleplere rağmen herhangi bir girişimde bulunulmuyor. 7-17 Aralık tarihleri arasında uçuşlar iptal edilseydi, ne yapacaktık? Bu riski yaşamaya gerek var mı? Yurt dışından Konya'ya direkt uçuş olduğunu düşünelim. Uçuşlar iptal olsa bu şehir, gelecek turistler, esnaf, otelciler ve diğerleri ne yapacaktı? Bu riskle yaşanmaz. Şehrin turizmini ve ekonomisini geliştirelim derken, yaşadıklarımıza bakın. Şehir kaybeder.”

SANAYİCİ VE KONYA KAYBEDİYOR

“2 pistimiz var. Bir tanesinin Aletli İniş Sistemi (ILS)'nın yani mevcut aletin derecesinin yükseltilmesi gerekir” söylemlerini yineleyen Karahan, “Bu, çok basit bir iş. Askeriye ile olan sıkıntılar da kolayca çözülebilir. Bir sanayicinin güney Afrika'dan Konya'ya geleceğini düşünün. Bütün programını planladığını ve zamanının olmadığını varsayın. İstanbul'a iniş yapıyor. Konya'ya gelmek istiyor. Sisten dolayı gelemiyor. Neden? Çünkü uçuş iptal edilmiş. Sonraki programlarına devam ediyor. Konya'da belkide mal siparişi verecekti. Adam gelemedi başka bir yerden sipariş verdi. Kaybeden sadece sanayici değil, Konya'da kaybediyor. İnsanların zamanı değerli. İşten, emekten, paradan, kazançtan kayıp var” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ İRADE GÖSTERMİYOR!

Kendisinin de 2 gün önce yurt dışında olduğunu, sonrasında İstanbul'a indiğini belirten Karahan, Konya'da sisten dolayı uçuşların iptal olduğunu, 1 buçuk gününü İstanbul'da geçirmek zorunda kaldığını ifade etti. Konya Milletvekillerinin bu konuda her zaman bilgilendirildiğini ama herhangi bir girişime giren vekilin olmadığını da kaydeden Karahan, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “İrade gösterilmiyor. Bu sıkıntı devam ettiği takdirde Konya'nın kaybı her geçen gün artacak. 2017-2018 yılında 120 karşılıklı uçuş iptal edilmiş. 2018-2019 hava açıktı iptal olan sefer sayısı azdı ama yeniden yükselişe geçti. Bunun çarpanı, şehre ve insanlara kaybı nedir? Bu şehirde yaşayanlar 'Neden bu olaylar hep Konya'nın başına geliyor' diyor. Konya'dan daha sisli ve karlı şehirler var. Orada uçuşlarda sıkıntı yok, Konya'da iptal oluyor. Gerekli donanımların ve izinlerin siyasiler tarafından acilen alınması lazım.”

EMRE ÖZGÜL

sis-hava.jpg5.jpg

4-2-084.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum