Şehidlerin kanı bereket getiriyor

Şehidlerin kanı bereket getiriyor

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Kapu Camii’nde Suriye’de öldürülen 45 komutan için gıyabi cenaze namazı kılındı

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı  (İHH) tarafından Kapu Camii’nde Suriye’de öldürülen 45 komutan için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Konya Genç İHH Başkanı İsmet Korkmaz, “Onlar sahio oldukları nimetleri bu yolda harcadılar. Malları başında durup Allah yolunda geri kalmayı tehlike olarak gördüleri Allah ve Resulü yolunda feda edilmesi gerektiğinde hiç düşünmeden canlarını feda ettiler” dedi.

Suriye’de 4 yıla yakın bir zaman önce başlayan ve diktatör rejimi yıkmak için halen sürdürülen direnişin şehitlerin kanlarıyla bereketlendiğini kaydeden Korkmaz, “Tamamıyla barışçıl gösterilerle Dera’da başlatılan ve Baas diktatörlüğünün zorbaca saldırıları yüzünden tüm Suriye’ye yayılan mücadele, geçtiğimiz günlerde direniş grubunun komutanlarından 45 kişinin şehit edilmesiyle yeniden gündeme geldi. Şehadetleri bir ihanet sonucu gerçekleşmiştir. Çünkü direniş grubunun üst düzey komutanlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği ve sadece 3 kişinin mekan hakkında bilgisinin bulunmasına rağmen içi kimyasallarla dolu bir araç infilak ettirildi. Böylece bir kere daha Suriye direnişi şehitler verdi” diye konuştu.

Suriye’de Esed’in ve IŞİD’in barbarlığına karşı direnen komutanların iki yapının da ölüm listesinde yer aldığını vurgulayan Korkmaz, “İdlib’de düzenlenen intihar saldırısında Hasan Abbud’un da aralarında bulunduğu bu direnişçiler, mücadele 4 yıl önce başladığında katil Esed’in zindanlarında sadece Kur’an-ı Kerim okudukları ve insanlara İslam’ı tebliğ ettikleri için mahkum konumdaydılar. Yıllarca gaddar Hafız Esed’e karşı mücadele veren bu Bedir aslanları, babasının katliamlarını dahi gölgede bırakacak katil Esed’e karşı davalarından dönmemiş ve şehit oluncaya kadar savaşmışlardır. Bizler buradan Hasan Abbud’a ve arkadaşlarına Allah’tan rahmet, tüm dava arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından dua edildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.