Şehide son görev

Şehide son görev

1 yıl önce Uzman Onbaşı olarak göreve başlayan 23 yaşındaki Konyalı P. Uzm. Onb. Yasin Sarı, Hakkari Çukurca'da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştü. Konyalı şehit, memleketinde binler tarafından son yolculuğuna uğurlandı

Konya'ya şehit ateşi düştü. Hakkari'nin Çukurca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan 23 yaşındaki P. Uzm. Onb. Yasin Sarı, tedavi gördüğü hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Konyalı şehidimizin Türk bayrağına sarılı naaşı, memleketi Konya'ya getirildi.

MSB AÇIKLAMA YAPTI

Hakkâri’nin Çukurca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Konyalı P. Uzm. Onb. Yasin Sarı şehit oldu. Millî Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Çukurca'da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanıp hastaneye sevk edilen P. Uzm. Onb. Yasin Sarı'nın, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu kaydedildi. Bölgede operasyonlara devam edildiği belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

EVİNİN ÖNÜ TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

Şehidimiz P. Uzm. Onb. Yasin Sarı'nın cenazesi, Konya Havalimanı'na getirildi. Yasin Sarı’nın şehit haberi Konya’da yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi. Şehidin Selçuklu'daki ailesinin evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Ayrıca şehit evinin önüne ve mahalleye Türk bayrakları asıldı. Şehidin cenazesi, Namazgahta kılınan ikindi ve cenaze namazına müteakip Konya Şehitliğin defnedildi. Cenaze töreninde tekbirler getirilirken, teröre de lanet yağdırıldı. Şehidimizi Konya protokolünün yanı sıra, binler son yolculuğuna uğurladı. 

6 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

2'nci Hudut Tuğay Komutanlığı'nda görevli olan ve Spingin Tepe bölgesinde arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanıp, hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı'nın (23), 1 yıl önce uzman onbaşı olarak göreve başladığı belirtildi. Daha önce markette çalışan Sarı'nın, aynı iş yerinde çalışan Sedagül Ayhan ile yaklaşık 6 ay önce nişanlandığı ve seneye düğün yapmayı planladığı belirtildi.  Acı haberin ardından fenalaşan baba Erol ve anne Gülizar Sarı ise yakınları tarafından sakinleştirildi.

MUHARREM DURSUN

3-086.jpg1-080.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.