Şefkat Tepe'de 'Karanlık Kurul'un dershane planı

Şefkat Tepe'de 'Karanlık Kurul'un dershane planı

Dershanelerin kapanacağı yönündeki tartışmalara Samanyolu Tv dizisi 'Şefkat Tepe'nin 'Karanlık Kurulu' da katıldı.

Zaman gazetesinin ‘dershaneler kapatılacak’ haberinin ardından başlayan ve Hükümetle Gülen cemaati arasında gerilimi gittikçe yükselen tartışmaya Samanyolu Tv izlenme oranları yüksek olan dizisi ‘Şefkat Tepe’ ile katıldı.

Radikal.com.tr'de yer alan habere göre, dizinin Türkiye üzerine sürekli karanlık planlar yapan ‘Karanlık Kurul’u, bu haftaki bölümde dershanelerin kapatılmasını ele aldı. “Dershaneler bir oldu bittiye getirilerek, paketle getirilecek bir yasayla kapatılacak. Yıllardır bitirmeye çalıştığımız bu işi, şimdi bu insanlara yaptırıyoruz” diyen ‘Karanlık Kurul’ bu işin nasıl yapılacağını da ayrıntılı olarak anlatıyor. Kurul’a göre ‘derin yapılar’ sosyal medya ve bazı internet siteleri aracılığıyla dershaneleri itibarsızlaştırma planları yapıyor. Ülkede kaos isteyenler, camia (dizide Gülen Cemaatini temsil ediyor) hakkında kara propaganda çalışmalarının hız kesmeden devam etmesini istiyor.

Doğu ve Güney Doğu’daki şiddeti konu alarak başlayan ‘Şefkat Tepe’ zamanla Kurtlar Vadisi gibi her hafta ‘Türkiye’nin sıcak meselelerini’ masaya yatırarak ‘farklı bakış açıları sunan’ didaktik bir yapıya büründü. Dizi, Çözüm Süreci’nin başlamasıyla birlikte ‘Sakarya-Fırat’ gibi örnekleri yayınlarına son vermesine rağmen yeni bölümleriyle devam etme kararı almıştı.

Devam kararında dizinin yüksek reytingleri de etkili oldu. Her hafta yüksek izlenme oranı yakalayan dizi, ‘Karanlık Kurul’un dershaneleri anlattığı ve Cumartesi günü yayınlanan son bölümüyle de o günün en çok izlenen programı oldu. Dizi 8.55 reyting ve 20.72 share ile hem o günün tamamında hem de yayınlandığı saatte açık ara en çok izlenen program olarak Yetenek SizsinizTürkiye ve Arka Sokaklar gibi rakiplerini geride bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.