Şefkat şemsiyesi açılmalı

Şefkat şemsiyesi açılmalı

Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, engelliler için devletin şefkat ve merhamet şemsiyesini açılmasının gerekliliğine işaret etti

Saadet Partisi Konya Kadın Kolları 3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle bir program düzenleyerek engelli yakınlarını konuk etti. Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner’in konuşmasıyla başlayan program engelli annelerinin konuşmalarıyla nihayete erdi.

Mevcut sorunlara da değinen İl başkanı Fazilet Bütüner, “Saadet Partisi olarak bundan sonra gerek muhalefette gerekse iktidar olduğumuz da yapacağımız hizmetler ‘Garson Devlet ve Kerim Devlet’ anlayışıyla olacaktır. Garson Devlet diyoruz çünkü devlet milletin hizmetkarıdır, her şey insan içindir. Milletin mutluluğu ve refahı için başta ekonomik problemler olmak üzere sosyal, kültürel, eğitim, istihdam konusundaki problemler kalıcı çözümlere kavuşturulacak ayrıca zihinsel engelliler için özel çözümler getirilerek zihinsel engelli ailelerin ‘benden sonra çocuğumu ne olacak’ kaygısını giderecek çalışmaların yapılması hususunda devletin şefkat ve merhamet şemsiyesini açılması ve Kerim Devlet dediğimiz anlayışın devlet politikası haline gelmesi sağlanacaktır” dedi. Bütüner, konuşmasına şöyle devam etti: “Parlamento da olmadığımız için kanunlar bazında fazla bir yaptırımımız yok lakin kamuoyu oluşturma ve toplumu bilgilendirme hususunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Öteden beri engellilerin sesi olduk, bu husustaki gayretlerimiz artarak devam etmektedir."

ENGELİ YAKINLARI KONUŞTU

Programda ayrıca engelli yakınları da konuştu. Engelli annesi H.B. şöyle konuştu: “Eğitim, kurum, devlet ne yaparsa yapsın anne arkasını birakmamali takip etmeli yoksa hiçbiri fayda etmiyor. Annenin eğitimiyle okulun eğitimi birleşmeli, annenin ilgisi varsa çocuk bi yerlere gelebilir. Devletin sağladığı imkanlar bizim icin yeterli değil.  Rehabilitasyon merkezleri sık sık denetlenmeli. " Oğlu görme engelli olan F.A. da, “Etrafımızda hiç görme engelli yoktu, nasıl olacak nasıl yapacağız diye cok düşündük. Oğlum hafızlık yapıyor, bir yarışmadan umre ödülü kazandı, birçok başarıları var” dedi. Engelli annesi M.Ü. de şöyle konuştu: “11yasindaki kızım kelebek hastası. Diğer çocuğum olduğunda mutluluğumu  yaşayamadım, sağlıklı olup olmama endişesi yaşadım. Bizim çocukluğumuzda bu tarz hastalıklar tek tüktu, simdi neredeyse her ailede var. "

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.