Seferberlik ateşi Konya'dan yandı

Seferberlik ateşi Konya'dan yandı

Seferberlik ateşini Konya'dan yaktıklarını ve tüm Türkiye'den de destek beklediklerini söyleyen Mustafa Ulu, "ABD'nin ekonomik baskısına karşı hac ve umre işlemlerinde Dolar ile değil, artık Riyal ile işlem yapmaya başlıyoruz" dedi

Rıza Turizm Genel Müdürü Mustafa Ulu, Bayır Diamond Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile şirket olarak ABD'nin Türkiye ekonomisi üzerinde kurmaya çalıştığı hakimiyete sert tepki gösterdiklerini dile getirdi. "Gidecek başka ülke yok. Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmalıyız" diyen Ulu, "Dövizdeki yükseliş, ilk başlarda bizim sektörde de işleri duraksatır mı diye düşündük. Panik yapmaya gerek yok. Satışlarımız beklenilenin aksine daha da arttı. 17-25 Aralık, 15 Temmuz başarısız hain darbe girişimi sırasında başaramadıklarını şimdi de ekonomi üzerinden yürütmek istiyorlar. Türkiye, açık bir tehdit ile karşı karşıyadır. Oyunun farkındayız, bu millete kimse diz çöktüremez" şeklinde konuştu.

4-3-054.jpg
ARTIK DOLARDAN VAZGEÇİYORUZ

1993 yılında kurulduklarını hatırlatan Mustafa Ulu,  25 yıllık hizmet süreci içerisinde her zaman milletin ve devletin yanında yer aldıklarını belirtti. Geçen yıl Euro ve Dolar ile çalışan otellere de şirket olarak "TL ile çalışın" çağrısında bulunduklarını ifade eden Ulu, şunları kaydetti: "Biz, 1994 ve 2001 krizini yaşamış bir şirketiz. Ayakta kalmaya ve daha fazla yatırım yapmaya tüm olumsuzluklara rağmen devam etmeyi başardık. Az önce bahsettiğim gibi aslında Türkiye 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'un artçı sarsıntılarını yaşıyor. Bizi dolarla korkutmaya ve kumpas altına almaya çalışıyorlar. 1 yılda yaklaşık 700 bin kişi umreye gidiyor. Yaklaşık 80 bin kişi de hacca gidiyor. 1 milyar dolar civarında bir paraya denk geliyor, 700 bin kişinin umre bedeli. 450-500 milyon dolarında da Riyal sirkülasyonu var. Cumhurbaşkanımızın başlattığı seferberliğe Rıza Turizm olarak biz de destek veriyoruz. Bundan sonraki programlarımızda tamamen Riyal'e geçiyoruz. Dolardan bu anlamda vazgeçiyoruz. Dolara karşı bağımlılığı ortadan kaldırıyoruz."

DİĞER ACENTELERE RİYAL ÇAĞRISI

Konya'daki acentelere de "Riyal'e dönün" çağrısında bulunan Rıza Turizm Genel Müdürü Mustafa Ulu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şuan Ramazan umresi kayıtları var. Vatandaş, para biriktirmeye başlıyor. Bu birikimleri Riyal bandında yaparlarsa, ülkenin dolar karşısında olan bağımlılığını kırmış, azaltmış olurlar. Bütün hesaplarımızda Riyal bölümlerimiz de mevcut. Umre kayıtlarımız dolar yükselmeden önce daha azdı. 3 kişi kayıt için geliyorduysa, şimdi 15 kişi kayıt yaptırmak istiyor. Bu tablo karşısında mutlu olduk. Vatandaş, olası bir krize karşı hazırlıklıymış bu süreçte onu da gördük. Bu seneki hedefler arasında Türkiye geneli için 40 milyon turist var. 32 milyar dolar civarında da bir gelir getirmesi bekleniyor, turistlerden. Yeni Turizm Bakanımızda sektörün içinden geliyor. Bu durum biz turizmcilere güç veriyor."

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum