Sedirler'den milli takımı kaptanlığına

Sedirler'den milli takımı kaptanlığına

Soner Balcı: Milli Takım serüvenimde ve futbol kariyerimde bir Avrupa, iki Dünya şampiyonluğu yaşadım. Eksik olan Olimpiyat Madalyasını da kendi ülkemde boynuma takmak ve takım kaptanı olarak kupayı kaldırmak istiyorum.

O, iki Avrupa, bir Dünya şampiyonu olmuş takımın kaptanı.. O, Sedirler'den çıkıp, Konya'yı ve Türkiye'yi  önemli spor organizesyonlarında temsil etmiş bir sporcu.. O, tonlarca kömürün içinden bulunmuş pırlanta misali, ailesinin ve sevenlerinin gururu olmuş bir futbolcu.. O, 18 yıllık futbol kariyerine bir de Olimpiyat Şampiyonluğu eklemenin heyecanını yaşayan İşitme Engelliler Milli Takım Kaptanı Soner Balcı.. Ulusal basına inat, Merhaba Gazetesi olarak, genç ve idealist bir sporcunun başarı öyküsünden herkesin haberi olsun istedik.  Soner Balcı ile görüşebilmek için Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın,  Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)nin herşeyi Birgül Pullukçu ve TSYD adına çalışan kardeşimiz İlker Yılmaz'ın gayretleri ile iyi bir iş çıkardık. Kendilerine buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz.

210-004.jpg

SIRADA İTALYA VAR

İşitme Engelliler Mille takımının Konyalı takım kaptanı Soner Balcı, şu anda tek düşüncelerinin kendi ülkelerinde yapılan Olimpiyat Oyunlarından alınların akıyla çıkıp, şampiyonluk yaşamak olduğunu söyledi. İlk maçta Suudi Arabistan'ı 3-1, ikinci maçta Venezüella'yı 3-0 geçerek çeyrek finale çıkan millilerimiz, çeyrek finaldeki rakipleri İran'ı da 4-0'la sollayarak yarıfinale çıktılar. Millilerin yarıfinaldeki rakipleri İtalya. Milliler, bugün saat 16.00'da oynanacak maçta İtalya'yı geçtikleri taktirde finale kalacaklar. Milli Takımın tecrübeli kaptanı Soner Balcı ile bütün bunları ve ve kaptanın futbol hayatını konuştuk.   İşte Soner, işte paylaştıkları.

ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Biz önemli bir rakibi daha yenerek, hem de 4-0'lık gibi bir skorla yenerek yarı finale çıktık. Yarı finalle ilgili düşüncelerim soracak olursanız,  son dünya  şampiyonu bir takım  olarak  yarı finaldeki  rakimizin  İtalya olması hiç ama hiç  önemli  degil.  Biz kendi işimize bakıyoruz ve  kendimize  güveniyoruz. Kariyerimde Avrupa ve Dünya şampiyonluklarım var. Allah her sporcuya bunu nasip etmez. Şükürler olsun ki, bana nasip oldu. Hedefim kariyerimdeki tek eksik  olan  Olimpiyat  Şampiyonluğunu da kazanmak.  İnşallah bu şampiyonluğu da kendi ülkemizde kazanarak tarihe geçeriz. Ben ve takım arkadaşlarımın, tabi ki yönetici ve hocalarımızın da tek arzusu bu şampiyonluğu kazanmaktır. Bu şampiyonluğu kendi  ülkemizde  yaşamak  istiyoruz.

220-002.jpg

BASINDA YER VERİLMİYOR

Çok önemli başarılara imza atmalarına rağmen, yaygın basında ve televizyonlarda istedikleri gibi yer almadıklarını bildiren Soner Balcı, bundan dolayı üzüldüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Evet basında ve televizizyonlarda bizim başarılarımız nedense çok yer almıyor. Yer alıyor da, haberimizi bulmak için büyüteçle arıyoruz. Yani o kadar küçük veriyorlar ki, vermeseler daha iyi.  Tek sütun bile yer bulamıyoruz. Bu da bizi derinden yaralıyor.  Bizler de bu Ay Yıldızla  şanlı bayrağın altında mücadele ediyoruz, bayrağımız en yükseklerde dalgansın, Avrupa da ve dünya'da göndere çekilsin, İstiklal Marşımız okunsun diye ter döküyoruz. Avrupalılar bizim bu başarımızı her türlü haberleştirirken, bizimle röportajlar yapılırken, maalesef bizim kendi ülkemizde hak ettiğimiz değeri alamıyoruz. Süper Lig'e gelmiş bir yabancı oyuncunun bacağındaki kıl dönmesi manşetlere taşınırken, bizim Avrupa ve Dünya şampiyonluğumuz tek sütun haberlerle geçiştiriliyor" dedi.

230-003.jpg

ÇOK ÇALIŞMANIN YARARLARI

Çok çalışarak ve disiplinli çalışarak bu başarıları elde ettiklerini söyleyen Milli Takımın Konyalı kaptanı Soner  Balcı, bu emeklerinin karşılığını da önemli başarılara imza atarak aldıklarını belirterek,  "Evet şampiyon olmak herkese nasip olmaz.  Bizler çok çalışarak ve mücadele ederek buralara kadar geldik. Şampiyonluklar gelince bize güven geldi ve başaracağımıza inanan insanlar çoğaldı. Bunun yanında da destekler arttı. Biraz önce de ifade ettiğim gibi, bizim tek derdimiz kendi ülkemizde şampiyon olmak ve Ay Yıldızlı bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı okutmak. Başka bir derdimiz yok. Bunu da Allah'ın izniyle başaracağız" diye konuştu.

AİLEME VAKİT AYIRACAM     
                
Milli takım kariyerini Olimpiyat Şampiyonu bir takımın kaptanı olarak tamamlamak isteyen Soner Balcı, futbolu bıraktıktan sonra ailesine vakit harcayağını belirterek, bu konuda şöyle konuştu:

"1982 doğumluyum. Milli Takım kariyerimi Rabbim nasip ederse Olimpiyat Şampiyonu bir takımın kaptanı olarak sonlandıracağım. Milli takımı zirvede bırakacağım inşallah. Arkamızdaki gençlere yer açma adına böyle bir karar verdim. Ancak futbol yaşantıma 1-2 sezon daha devam edebilirim.    Sonrasında ise futbol beni bırakmadan ben futbolu bırakacam. Yeterince futbolun içinde kaldığım içinde artık ailemle vakit geçirmek istiyorum. Futbolun içinde olur muyum bundan sonra? Zor. Ama   seyirci olarak takip edeceğim tabi ki. Çünkü, futbol bana çok şey verdi. Futboldan tamamen kopmak kolay olmaz. Dediğim gibi futbolu bıraktıktan sonra ailemle vakit geçirmek istiyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

346534.jpg

Futbol bana çok şey kazandırdı

Futbol sayesinde çok kazanımlar eldi ettiğini söyleyen Soner Balcı, özellikle Milli takımla başarıdan başarıya koştuklarını, dünya'da bir çok arkadaş edindiğini belirterek, bu anlamda sorduğumuz kısa soruları kısa kısa cevaplandırdı.

MİLLİLİK NASIL BİR DUYGU?

Çok güzel bir duygu milli takımda oynamak ve milli takımın kaptanlığını yapmak herkese nasip olmaz. 18 senedir futbol oynuyorum ve 38 kere milli oldum.

FUTBOL SANA NE KAZANDIRDI?

Futbol sayesinde sosyallik kazandım. Dünya'nın her yerinden bir çok sporcu arkadaşım oldu. En önemlisi ise Milli takımla birlikte Avrupa ve Dünya şampiyonluğu yaşayarak çok büyük bir onur kazandım. Bundan daha güzen ne olabilir ki? Tabi ki ailem bana büyük destek verdi. Buradan sizin aracılığınızla aileme de selam gönderiyorum, sağolsunlar onlar benimle her zaman gurur duymuşlardır.

NEDEN KONYA DEĞİL DE, ELAZIĞ?

Her sporcu gibi bende bu işten evime ekmek götürüyorum, para kazanıyorum. Transfer ücreti aldığım ve bana cazip geldiği için Elazığ Belediye takımında oynuyorum. O takımın başarısı için ter döküyorum. Aldığım paranın karşılığını vermenin çabasını gösteriyorum. Ama, Konya benim memleketim ve kalbim her zaman Konya'yla beraber. Sıkıntı yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum