SEDEP'e yoğun ilgi

SEDEP'e yoğun ilgi

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) çok sayıda etkinlik ve kitap dağıtımları ile tamamlandı. Eğitimler boyunca öğrencilere adalet, komşuluk, yardımlaşma gibi konularda eğitimler verildi

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), üçüncü yılında farklı etkinlik ve projeleriyle öğrencileri değerleriyle buluşturuyor. 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında birçok farklı etkinlik ile öğrencileri değerlerimizle buluşturan proje, öğretmen ve veli seminerleri ile de tanınırlığını ve etki alanını genişletti. 195 okul, 120 bin 166 öğrenciyi kapsayan projede yılsonuna kadar; 964 bin yayın 144 okulda dağıtılacak, özel okullar dahil 117 okulun öğretmeler odasına toplam 6 bin 400 kitaptan oluşan değerler duvar kitaplığı, tüm ilkokulların birinci sınıflarında 15 bin kitaptan oluşan değerler kitaplığı kurulacak. Dönem boyunca birbirinden farklı 30 etkinlik, öğretmenler ve veliler için seminerler düzenlenecek.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında “Adalet, Saygı, Dostluk ve Özdenetim” değerleri işlendi. “Hacivat ile Karagöz”, “Elif ile Ahmet”, “Mustafa”,“Meryem”, “Gizli Deney”, “Denizden Gelen Misafir”, “Zorbul Zehra’nın Günlüğü”, “Çatıya Bir Kuş Konmuş” gibi hikaye ve kitapçıklarla her ay farklı bir değerin öğrencilerle buluştuğu ilk yarı yılda, “Değerli Boyama Kitabı” ve puzzle çeşitleriyle değerler uygulamalı olarak anlatıldı. Yıl boyunca her değer için ayrı ayrı dağıtılacak hikaye, puzzle ve kitapçıklar öğrenci, öğretmen ve velilerin büyük beğenisini topladı. Ayrıca hazırlanan “Sorumluluk Takip Çizelgesi” ile velilerde projeye daha çok dahil edilerek, öğrencilerin öğrendiği değerleri sosyal hayatlarında da uygulamaları teşvik edildi.

SEDEP ADALET EĞİTİMİ İLE BAŞLADI

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), 2014-2015 eğitim-öğretim yılı etkinliklerine “SEDEP Adaletle Başlıyor” etkinliği ile başladı. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nde (SEDEP) ilk ayın değeri olan “Adalet” kapsamında Kent Meydanında bir etkinlik düzenlendi. Zeplin, uçan balon, Hacivat ile Karagöz, Keloğlan, Nasreddin Hoca, Volkan Abi ve şarkıların yanı sıra animasyon gösterilerinin yapıldığı etkinliğe öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi. Adalet değerinin önemine vurgu yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gökyüzüne binlerce balonun bırakıldı. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 11-13 Kasım tarihleri arasında, Sille’de, “Kültürüme Saygı Duyuyorum” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik ile Selçuklu’ da ki ilkokul 3. ve 4. sınıflardan 20 öğrenci, 1 gün pratik, 1 gün uygulamalı fotoğraf eğitimi alarak eğitmen fotoğraf sanatçıları ile birlikte, tarihi Sille’de fotoğraf çektiler. Fotoğraf sanatı ile kültürel değerlerin ortaya çıkarılmasını amaçlayan etkinlik öğrencilerin fotoğrafa olan ilgilerini arttırılmasına da katkı sağladı. Öğrencilerin çektiği fotoğraflardan oluşan katalog hazırlandı. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), “Saygı” değerinin anlatıldığı kasım ayında “Yalnız Değilsiniz” isimli etkinlik ile Şerife Akkanat İlkokulu öğrencileri, Yazır Toki İlkokulu Özel Eğitim sınıfındaki öğrencileri ziyaret etti. “Yalnız Değilsiniz” etkinliği kapsamında öğrenciler, huzurevlerindeki yaşlıları, Selçuklu’ da ki tüm özel eğitim sınıflarını ve Yeni Büyükşehir Yasası ile Selçuklu’ ya bağlanan belde ve köylerdeki okulları ziyaret ettiler. Toplam 30 ziyaret gerçekleştirildi. Ahmet Şerif İzgören’ in verdiği velilere yönelik seminer yapıldı. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikici yarısında farklı etkinlik, seminer ve toplantılarla eğitime değer katmaya devam edecek.

Proje etkinlikleri kapsamında ilk yarıyılda başlayan Ailemle mutluyum, öğrenciye ve veliye mektup, formatör bilgilendirme toplantıları ikinci yarıyılda da devam edecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.