Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

SEDEP takdire değer

SEDEP takdire değer

Kültüründen, özünden, güzel birikimlerinden hızla uzaklaşan yeni nesil her ülkede olduğu gibi bizim de toplumsal derdimizdir. Saygı, sevgi, nezâket, zerâfet gibi kavramlarla pek alâkası kalmamış gençler hep söyleriz ya içimizi acıtıyor. Eskiden vâr olan kıymetine paha biçilemez değerlerimiz zaman içinde bir bir terk edilip neredeyse yok olma durumuna geldi. Ahlâkî güzelliklerden, mayamızda mevcut değerlerimizden bi haber yaşayan çocuklara ve gençlere kendi milli ve mânevi değerlerimiz mutlaka verilmeli diye burada köşemizde ve çeşitli mahfillerde hep yazdık, anlattık, söyledik âdeta bu işin derdine düştük.

Dedik ya içinde yaşadığımız cemiyette yeni yetişen nesil davranışlarıyla, kılık-kıyâfetleriyle, düzeyleriyle bize uygun düşmüyordu. Bir eğitimci olarak kendi çapımıza uygun hep bu işi müspet yönlü etkileyecek çalışmalar yaptık hâlâ de çalışmalarımız artan gayret ve emeklerle devam etmektedir. Senelerce bilhassa da son yıllarda, ‘gençlerimize kendi değerlerimizin âcilen verilmesi, benimsetilmesi gerekiyor’ dedik. Devletin bu işe el atması ve çeşitli çalışmalar yapması gerekiyor derken sağ olsunlar çalışmalarını büyük bir hayranlık ve ilgiyle izlediğim “Selçuklu Belediyesi” resmi bünyede bu çok ehemmiyetli husûsa el attı. “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi” (SEDEP) adı altında çocuklarımız ve gençlerimize öz değerlerimizin benimsetilmesi adına çok faydalı çalışmalar yaptı, yapıyor.

Bilindiği gibi kollektif çalışmalar her zaman faydalıdır. Selçuklu Belediyesi “SEDEP” projesi bünyesindeki bu kıymetli çalışmayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesiyle koordineli olarak yürüttü. Tabi değerlerimizi öğrencilerimize pratik olarak kavratmak için veli yardımına ve desteğine ihtiyaç vardı. Selçuklu Belediyesi bir yandan velilerini bu işin içine dâhil etmek için çaba sarf ederken bir yandan da eğitmenlerinin verimini artırmak adına yoğun çalışmalar ve etkinlikler düzenledi. Çeşitli seminerler, konferanslar, paneller tertip etti. Zaman zaman yaptığı çalışmaları tanıtan SEDEP geçen haftalarda yaptığı bir toplantıda şu faydalı konuşmalar serdedildi. Faydasına binâen onları sizlere duyurmak istiyorum.

Geçtiğimiz haftalarda bu toplantılarda şunlar söylendi: Bilhassa Değerler eğitimi konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında faaliyetler yaptıklarından bahseden Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) bizim en önemli projemiz diyen Selçuklu Belediye Başkanı, ‘Çünkü insanla uğraşıyor ve çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Projede bu yıl dördüncü yıldayız ve epey yol kat ettik. Bugün hakikaten tüm Türkiye’de konuşulan ve bu bağlamda en büyük değerler eğitimi projesinin hayâta geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.’ dedi.

Projenin yürütülmesi konusunda velilerin de projenin içinde aktif olarak yer alması için çalıştıklarını ifâde eden Başkan konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘Biz çocuklarımıza değerler noktasında bir şeyler anlatmaya gayret ediyoruz. Yıl içinde onlara çeşitli materyaller veriyor, yarışmalar düzenliyor ve çeşitli etkinlikler yapıyoruz ama evde buna bir katkı sağlanamıyorsa bu işin bir ayağı boş kalıyor demektir onun için velilerimiz bizim için çok önemli. Bu projede sizin güçlü desteğinize ihtiyacımız var. Bir veli olarak çocuklarımızı okul başarıları ile değerlendirmek hepimizin en büyük yanılgısıdır. Bizlere düşen görev çocuklarımızı doğru işlemek ve değerlerimizi en güzel şekilde onlara anlatmaktır. Sadece bir çocuğumuza bile adâletli olmayı, vatan sevgisini öğretebilsek ki bunun çok üstünde sayılara ulaştığımıza ve çocukların zihninde bunun oluştuğuna inanan birisi olarak bunu ifâde ediyorum kendimizi başarılı addedeceğiz. İnşallah hep birlikte gayret ederek, sizlerin de desteği ve duâsıyla çocuklarımız değer sâhibi, kendine öz güveni yüksek, memleket ve insan sevdâlısı nesiller olarak yetişecek. İnşallah gelecek hepimiz için daha aydınlık olacaktır.’ Dedi.

Bu güzel temennilere katılmamak mümkün mü? Diğer yazımızda bu konuya devam edeceğiz inşaALLAH. Şimdilik hayırla kalınız efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR