SEDEP binlerce öğrenciye ulaşmaya devam ediyor

SEDEP binlerce öğrenciye ulaşmaya devam ediyor

Türkiye'nin en değerli eğitim projesi Selçuklu Değerler Eğitim Programı (SEDEP), 6. yılında gerçekleştirdiği faaliyet ve sosyal sorumluluk projeleri ile binlerce öğrenciye ulaşmaya devam ediyor.

SEDEP, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısında "Sorumluluk, Özdenetim, Sevgi ve Dürüstlük" değerleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilere temel insani değerlerin kazandırılmasında katkı sağladı. Eğitim-öğretimin ikinci yarıyılının başlaması ile birlikte "Adalet" değerleri ile start verecek olan SEDEP "Saygı, Yardımseverlik ve Sabır" değerleri ile 2017-2018 eğitim yılını tamamlayacak.

Eğitim-öğretim döneminin, ilk yarıyılda gerçekleştirilen "Kalemim Yeşeriyor", "Eğlenerek Öğreniyorum", "Yalnız Değilsiniz", "Dilim Temiz Çevrem Temiz", "Öğrenci, Öğretmen, Veli Seminerleri" etkinlikleri ile dayanışma, kardeşlik, temel insani değerler, çevreye saygı gibi birçok alanda farkındalık oluşturan SEDEP ikinci yarıyılda da "Okuyorum Okutuyorum, Geçmişimi Tanıyorum, Değerler Sokağı, Boya Paylaş, İtimat Bakkaliyesi, Değerlerimizi Konuşuyoruz, Aileme Yazıyorum" gibi etkinliklerle değerlerde farkındalık oluşturulmasına ve değer sahibi nesiller yetişmesine katkı sağlanacak.

"SEDEP Türkiye'ye örnek oluyor"

SEDEP eğitim öğretiminin ilk döneminde Milli Eğitim Bakanlığında açtığı "SEDEP Değerlerimizle Varız" sergisi ve aldığı "Bakanlık Teşvik Ödülü" ile de ulusal gündemde yer almayı başardı. SEDEP kapsamında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımlarıyla Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında "SEDEP Değerlerimizle Varız" sergisi açıldı. SEDEP materyal ve etkinliklerinin tanıtıldığı sergi, SEDEP'in farkındalığını arttırdı ve büyük beğeni topladı. Yine Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla verilen "5. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında Türkiye'nin En Değerli Eğitim Programı SEDEP "Olumlu Tutum ve Davranışların Geliştirilmesi" kategorisinde ödül almayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.