Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

SEDEP

SEDEP

Son yazımızda “Değerler Eğitimi”nin öneminden bahsetmiştik. Bu yazımızda da bu projeyi üç senedir kendi bölgesinde çeşitli etkinliklerle eğitim kurumlarına taşıyan Selçuklu Belediyesinin örnek çalışmalarını sizlere duyurmak istiyoruz efendim.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde de eğitime değer katacak. Bu yıl üçüncü yılına giren proje için protokol imza töreni düzenlendi.   

SEDEP Nedir? Adalet, Doğruluk, Saygı, Sabır, Özdenetim, Dostluk, Yardımseverlik ve Sorumluluk gibi değerlerin her biri ay boyunca odak değer olarak kabul ediliyor ve o süre boyunca bu değer, okul genelindeki çalışmalarda öne çıkarılıyor. Ayrıca derslerde sekiz değerin her birine, tüm eğitim öğretim sezonu boyunca, ders programlarıyla uyumlu olarak geliştirilmiş çeşitli etkinliklerle atıflarda bulunuluyor. Bu çerçevede her değerle ilgili olarak Selçuklu Belediyesi tarafından öğrencilere, velilere ve öğretmenlere çalışmayı destekleyecek materyaller ulaştırılıyor.

  • DEĞERLERİMİZ TOPLUMSAL ÖNEME SÂHİP

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ni (SEDEP) başından beri tâkip ettiğini ve birçok etkinliğe de katıldığını ifâde eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı şu açıklamalarda bulundu: Değerlerin önemi toplumda yaşanan sıkıntılardan görülüyor. SEDEP projelerini incelediğimizde tasarruftan tutun da ağaç dikimine, sabır, anne-babaya saygı ve bizim millet olarak önemsediğimiz her türlü değerleri görüyoruz. Bunların hayâta uygulanması için çizgi romanlarla, hikayelerle ve mektuplar yazdırarak, anne-babayı da eğiterek, öğretmenin de bu noktada katkısı ile çok kapsamlı bir proje ortaya çıkıyor.  Bu iş için finans noktasında önemli de bir bütçe ayrılıyor. Selçuklu Belediyesi’nin bu noktada ki hassasiyetini çok önemsiyorum. Bu husustaki ortak çalışmalar katkı veren Üniversitesi Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.  

Değerler Eğitimini Tüm Türkiye’de Yaygınlaştırmalıyız   

Bu konuda diğer bir yetkili de: ‘Toplum olarak çocuklarımıza ve gençlerimize teknolojinin her imkanını sunmaya gayret ediyoruz.  Bir taraftan tablet bilgisayarlar veriyoruz, bir taraftan okulla ilgili kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz ama esas temel ihtiyaç mânevi değerler. İnsani değerlerin tekrar güncellenmesi gerekiyor. Çünkü günümüz gençliği, çocukları çok fazla yalnızlaşıyor. Çocuklarımıza bu bencillikten öte kolektif ruhu ve değerlerimizi tekrar öğretmemiz ve aşılamamız gerekiyor. Bu anlamda bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu projeyi tüm Türkiye’ye yaygınlaştırabilirsek çok daha iyi olacak. Sadece Selçuklu’da değil Türkiye’nin her ilinde, her okulunda, her sınıfında bu proje ile ilgili çalışmalar olsun istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” temennilerini iletti.

SEDEP’te 3. Yılın Mutluluğunu Yaşıyoruz 

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesinin, 2014-2015 eğitim döneminde 3. yılına girmesinden dolayı duyduğu mutluluğu ifâde Selçuklu Belediye Başkanı’da: ‘Selçuklu’da iki yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte farklı bir proje yürütüyoruz ve okullarımız Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile birlikte açılıyor. İlköğretim ve orta öğretimdeki toplam 85 bin öğrencimize belirlediğimiz 8 temel değerle ilgili materyaller sunuyor ve bununla ilgili programlar düzenliyoruz. 2 yıldır kazandığımız tecrübeyle bu yıl bâzı değişiklikler yaparak yeni sürecin başlangıcını bugün inşallah hep birlikte yapacağız. Özellikle ilköğretimde kitap ve materyal sayısının artırılması, ortaöğretimde etkinlik ve faaliyetlerin çoğaltılmasına yönelik bir proje devam edecek. Çocuklarımızın mevcut eğitim sisteminin yanında değerler konusunda da eğitmeye çalışıyoruz. İnşallah bu uzun soluklu projede Selçuklu’da eğitim gören çocuklarımız yıllar geçtikçe kendi değerlerine sâhip bir nesil olarak yetişmeye devam edecek” dedi.

“SEDEP” Marka Proje Oldu . Proje Her Yıl Güncelleniyor

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)’in geçmişten çıkarılan derslerle güncellenen bir proje olduğunu ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü: ‘Bu projenin Türkiye’nin gelecek nesillerinin daha iyi yetişmesi ve değerlerimize sâhip gençler olmaları yönünden büyük bir katkısı var. Bunun farkındalık olarak hem öğretmenlerimiz tarafından hem de aileler ve idârecilerimiz tarafından görülmesi önemli bir bölüm. En büyük başarıyı burada yakalamış durumdayız. Öğrencilerimize vermiş olduğumuz bilgilerin eğitim anlamında uygulamaya, pratiğe konmuş olmasını da her sene izliyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. SEDEP bizi çok büyük bir belâdan koruyacak önemli bir projedir. Gelecek nesillere yönelik değerlerimizin örneklerle anlatan bu projenin başarı ile uygulanması için elimizden gelen desteği de vereceğiz’ dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin yeni döneminin hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü: ‘Proje kapsamında öğrencilerimize her ay bir değer anlatılacak. Projenin bu yıl daha geniş kitlelere ulaşacağına ve anne babaların bu konuda daha fazla duyarlılık göstereceklerine inanıyorum.’ açıklamalarında bulundu.

Hakikaten bu sevindirici gelişme ve çalışmalar için emeği geçen herkesi yürekten kutluyor, her bölgede ve her şehirde yaygınlaşmasını diliyoruz efendim hayır ve güzellikler hayat yolunuza ışık olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR