Adem Turan

Adem Turan

Seçime ramak kala

Seçime ramak kala

Evet, seçimlere iki gün kaldı. Siyasi arena oldukça sıcak, tıpkı havalar gibi. Tevafuk olsa gerek. Uzmanların açıklamalarına göre bu yaz ciddi sıcakların olacağı söyleniyor.  Cumhurbaşkanı adaylarının vaatleri de tam gaz devam ediyor. Kimi yapıyor, kimi yıkıyor. Kimisi açıyor, kimisi de  kapatıyor.

Elbette bunlar doğal söylemler. Olması gereken, yaşanması normal olağan hadiseler. Ancak şu vakıa gerçektir ki,  insanlar tartışmaların da daha dikkatli, seviyeli ve saygılı üslupla olması gerekiyor. Böyle davranabilirsek sonuçlar da güzel olur inşallah. Yoksa rahmetli Necip Fazıl’ın dediği gibi;

Elindeyse zamana geçme dur diye dayat!

Bir sigara içmekten daha kısa bu hayat..


Şu hakikati hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz ki, söylenen her sözün, her eylemin bir karşılığı var. Yaradan bir gün gelecek kullarından bunun hesabını soracak.  Zira, bu da kul hakkıdır. Ben söylerim, ben yaparım ifadeleri, sadece bu dünya için geçerlidir. Allah’ın vadettiği hesap gününde, karşılıklı hesaplaşılacağı aşikardır.

İçeride bunlar yaşanırken, dışarı da hayli hareketli. Asker ve güvenlik güçlerimiz Afrin, Menbiç ve  Kandil’le mücadele ederken, şer ittifakı olan ABD, İsrail ve Yunanistan’la birlikte boş durmuyor. Doğu Karadeniz’de tatbikat yapıyor. Yine Kuzey Kıbrıs, İsrail ve ABD ile birlikte ülkemize karşı düşmanlık sergiliyor.

Diğer yandan pazar ve markette satılan patates-soğan fiyatları en çok konuşulan gündem maddesi. Hükümet bunlar spekülasyondan öte bir şey değil derken, olan vatandaşa oluyor. Fiyatlar cep yakmaya devam ediyor.

Yaşanılan durumlara bakacak olursak, insanların refah düzeylerinin artması için, kredi ve faiz ekonomisini değil, üretim ekonomisini tercih etmelerinin gerekliliği bir kez daha bariz görülüyor. Üretim maliyeti yüksek de olsa üretimden asla vaz geçmeyip, öncelikle iç piyasanın ihtiyaçlarını karşılayarak, ihracatı daha sonra düşünmek zorundayız.

Pazar günü yapılacak olan seçimlerin Türkiyemize ve tüm islam alemine huzur, barış  ve mutluluk getirmesini temenni ediyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR