Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Seçime hazır mısınız?

Seçime hazır mısınız?

Milletvekili genel seçimlerinden bu yana kaç gün geçti hatırlıyor musunuz?
Ben size basın yayın organlarına yansıdığı kadarıyla son 32 günlük terör bilançosunu vereyim, siz seçimden bu yana kaç gün geçmiş görün.
Düne kadar HDP nin bir türlü açıkça kınayamadığı PKK terörü nedeniyle düzenlenen hain saldırılarda asker, polis ve korucu olmak üzere 24 güvenlik mensubu şehit oldu.
Sivil olarak kabul edilen kişilerden 11 kişi öldürüldü.
Toplamda 104 kişi yaralandı.
Adı terör operasyonları olarak açıklanan emniyet çalışmalarında 1600 kişiden fazla kişi gözaltına alındı ve bunlardan 314'ü tutuklandı.
Bu arada teröristlerce bölgelerinde çalışma yapan 100'den fazla sivil araç yakıldı.
Devlet görevlilerinin yaptıkları açıklamalara göre terör örgütlerine yönelik yurtdışı ve yurtiçinde belirlenen hedeflere çok sayıda hava operasyonları yapıldı ve yapılmakta.
Bölgede yapılan operasyonlarda, aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 260'tan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği ve 400'ü aşkın teröristin ise yaralandığı açıklandı bu ara.
Milletvekili seçiminden önce HDP meclise giremeyecek olursa bölgede terör olayları artar diyenler şimdi neredeler acaba?
Bütün bunlar olurken seçime gitmeye istekli duran iktidar partisi ile görüşen muhalefet partilerinin sanki ortak tavırları da yeniden erken seçime gitmekmiş gibi bir durum da ortaya çıkmış oldu.
Bütün bu olanların üstünden kısaca geçtikten sonra önümüze yeniden bir sandık konacak olursa durum ne olabilir bir de ona bakalım birlikte.
Bu aşamada yapılacak bir seçimde iktidar partisi tekrar tek başına iktidar olacak bir çoğunluğu yakalayabilir mi?
Evet diyenler Türkiye’nin sadece Konya’dan ibaret olmadığını düşünerek cevap vermeliler.
Böyle bir ihtimal olduğunu düşünenlerin ilk cevaplaması gereken ilk soru iktidar partisi neden oy kaybına uğradıdan ziyade, yapılacak yeni bir seçimde iktidar partisi hangi partiden oy alacak olmalıdır.
İktidar partisinin HDP'den oy alacağını düşünenler için yeni soru yüzde kaç oranında oy alacağıdır.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bu günkü şartlar devam ettiği sürece HDP'den iktidar partisine gelecek oy miktarı yüzde 5 lik değerleri aşmaz ise sonuç çok değişmeyecektir.
Özellikle geçen seçimde olduğu gibi paralel güçler ile CHP'den HDP'ye olay oy akışının bu seçimde daha da artabileceği düşünülürse iktidar partisi oylarını artıracak olsa da umduğu miktarı bulamayabilir.
HDP açısından iş daha da karışık gözüküyor.
Geçen seçimde aldığı oyla barajı aşan partide var olan kendine güven bu seçimde oy kaybetmek bir yana oy artışı bile getirebilir.
Şimdilik kaydı ile koalisyon görüşmelerine hiç girmemiş olması nedeniyle en karlı gibi gözüken diğer muhalefet partisi MHP'nin de seçimde izleyeceği farklı bir strateji oy artışına neden olabileceği gibi oy kaybına da sebep olabilecektir.
Bu aşamada iktidar partisinin açılım sürecinden sık sık söz etmesi ve görüşmelerin yeniden başlayabileceğinden bahsetmesi boşuna değildir.
Başa dönersek 32 günlük terör bilançosunda 24 güvenlik mensubunu şehit veren Türkiye'nin yaklaşık 70 günlük bir seçim sürecinde kaç şehit vereceğini ve bu şehit cenazelerinin seçimde oy kullanacak insanları nasıl etkileyebileceğini iyi düşünmek gerek.
Şimdi kendi kendinize bir sorun bakalım.
Bu ortamda seçime hazır mısınız?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR