Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Seçimde Erbakancı olmak

Seçimde Erbakancı olmak

Bu ülkede son yıllarda sağcısından solcusuna, liberalinden İslamcısına pek çok insan seçimden seçime Erbakancı olmaya başladı.

Seçim dönemleri dışında faiz ile arası hoş olanlar seçimde kabuk değiştirir gibi söylemlerini değiştirir oldular.

Seçim dönemleri dışında İslam’ın ekonomik görüşlerine saldıranlar seçimde kısa süreli fikir değişikliğine gider oldular.

Seçim dönemleri dışında Erbakan Hoca’nın (Rha) fikirlerini uçuk bulanlar seçimlerde Merhum Erbakan’ın fikirlerine ihtiyaç duyar oldular.

Veya seçim dönemleri dışında Rahmetli Erbakan Hoca’nın adını ağızlarına anmaktan sakınanlar seçim dönemlerinde kullanacakları siyasi argümanlarını Erbakan Hoca’nın düşünceleri doğrultusunda hazırlama gayreti içinde oldular.

Seçimden seçime güya Merhum Erbakan Hoca’nın görüntüsü altına sığınanlar sandığın milletin önüne geleceği her seferinde farklı bir işgüzarlıkla insanları kandırma yoluna gitmekten çekinmediler.

Bu defa da öyle olacağa benzer.

Nisan ayında yapılacak olan anayasa oylamasında, Rahmetli Erbakan Hoca’nın fikirlerini hayata geçirdiklerinden tutunda, Merhum Erbakan’ın yapamadıklarını yaptık diyenlere bile rastlayacaksınız.

Rahmetlinin sağlığında “Beni günahlarına ortak etmeyin” uyarısına rağmen.

Birileri hala bu günkü iktidar partisini Rahmetli Erbakan Hoca kurdurdu gibi şehir efsanelerine veya siyaset martavallarına inanıyor olması, gerçeklerin ayan beyan ortada olmasını engellemiyor.

Yaklaşık 15 gündür internet ortamında dönen evet hayır çekişmesindeki şeytan melek tartışmalarının, bu günlerde Hükümet tarafından Varlık Fonu kurulduğunun ve Türkiye’nin önemli şirketleri ve kurumlarının bu fona devredildiğinin açıklanmasından sonra, yön değiştirerek bu fon üzerinden yapılacak gibi gözükmektedir.

Şöyle etrafınıza bir bakın.

Komşusunun kısa süreli ihtiyacı esnasında bırakın Türk lirasını dövizle bile borç vermekten kaçınan esnaf, tüccar ve sanayiciler ile mahallerin, köylerin çarıklı erkanı harpleri, varlık fonu üzerinden ne düşünceler ve ne yorumlar ortaya koyacaklardır.

Türkiye Varlık Fonunun Merhum Erbakan Hoca’nın Havuz Siteminin aynısı hatta daha geliştirilmişi diye ne ahkâmlar keseceklerdir.

Daha dün kardeş dedikleri insanlara melek-şeytan tartışmasında ağır sözler sarf edenler, bu defa havuz sistemi- varlık fonu üzerinden yüklenecekler hatta haksızlıklarını bastırabilmek için belki de kendilerini dini yönden sıkıntılara sokan sözler söyleyebileceklerdir.

Seçimden seçime Rahmetli Erbakan Hoca’nın fikirlerine yapışmak veya yapışıyor gözükme ihtiyacı hissedenler bu algı oyunlarını ilk defa sergilemedikleri gibi bu gidişle de son hileleri olmayacaktır.

Vatandaşlara gelince.

Anayasa değişikliği için yapılacak halk oylamasında neye oy vereceklerini bilmek açısından bir defa olsun değişiklik ile ilgili kanun maddelerini açıp okumadıklarını gördüğünüz gibi, bu defa da Varlık Fonu nedir, kimler nasıl kurar ve çalıştırır gibi hususları öğrenmek zahmetine katlanmadıklarını göreceksiniz.

Yaptıkları tartışmalar mı?

Aynen Temel Karamollaoğlu’nun dediği gibi.

Kapasitesiz ve kendi fikri olmayan, kendi fikrini savunamayan kişilerin siyasi saldırılarıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR