Seçim otobüsü kullanılmasın!

Seçim otobüsü kullanılmasın!

24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin erkene alınmasıyla partilerde seçim çalışmaları da başladı. Vatandaşlar ise gürültü kirliliğinden başka bir işe yaramayan seçim otobüslerinin kullanılmamasını istiyor

ÇİRKİN TABLO YAŞANMASIN

Türkiye 24 Haziran 2018’de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine hazırlanıyor. Kasım 2019'da yapılması planlanan eçimlerinin erkene alınmasıyla partilerde seçim çalışmaları hızla başladı. Partilerin seçim propagandası için her seçimde olduğu gibi bu seçimde de seçim otobüslerini kullanması bekleniyor. Fakat vatandaşlar seçim otobüslerinin çıkardığı yüksek sesten oldukça rahatsız oluyor. Vatandaşlar, her seçim arifesinde baş gösteren ve insanları canından bezdiren gürültü kirliliğinin bu seçimlerde yaşanmamasını istiyor. Kamuoyu; siyasi partilere seçim otobüslerinin bu seçimde kullanmayın çağrısında bulunuyor.

SEÇİM OTOBÜSLERİNE GEREK YOK

Dünyada sadece Türkiye'de kullanılan seçim otobüsleri gürültü kirliliğinden başka bir işe yaramıyor. Dijital teknolojinin gelişmesi ile birlikte siyasi partiler seçmene artık daha rahat ulaşma şansı buluyor. Siyasi partiler, televizyon, radyo, gazete gibi medya araçlarının yanı sıra sosyal medya yoluyla da seçim propagandası yapabiliyor. Bunların yanı sıra siyasi partiler açık hava reklamlarıyla da seçmene ulaşabiliyor. Fakat bütün bunlara rağmen siyasi partiler hala ısrarla seçim otobüsleri kullanmaya devam ediyor.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE NEDEN OLUYOR

Kamuoyu; siyasi partilerin daha modern ve teknolojik bir şekilde seçim propagandasını yapmasını istiyor. Seçim otobüslerinden yüksek sesle yapılan anonslar ve çalınan seçim şarkıları okul zamanı bilhassa sınav dönemlerinde öğrencilerin dikkatini dağıtıyor. Ayrıca yaşlı, hasta ve küçük çocuklar da bu gürültü kirliliğinden muzdarip oluyor. Vatandaşlar seçim dönemlerinde konu ile ilgili sıkıntılarını yetkili mercilere iletiyor, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapıyor fakat seçim otobüslerinin yarattığı gürültü kirliliğine bir çözüm bulunamıyor. Seçim otobüslerinin, minibüslerinin, araçlarının, sokaktan, caddeden geçerken seslerini sonuna kadar açtıklarını belirten vatandaşlar, “Geçtikleri yerde hasta ya da bebek olması onlar için hiç ama hiç önemli değil. Yaptıkları yayın gürültü kirliliğinden başka bir şey değil. Önümüzdeki seçimlerde böyle bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz” diyor.

İNSANLARIN HAKKINA GİRMESİNLER

Okullarda ve kurslarda eğitim öğretim gören öğrencilerin yanı sıra evinde sınavlara hazırlanan öğrencilerinde derslerine ve sınavlara konsantre olamadıklarını belirten veliler, "Sokakta araçlar ile yayın yaparken daha sessiz olamazlar mı zaten herkes a partisi ya da b partisi adaylarını takip ediyor. Kimlerin ülkesine hizmet edeceğini biliyor. Sizden isteğim, lütfen insanların huzurlu ve sessiz yaşama haklarını ellerinden almasınlar. Seçim üniversite sınavından bir hafta önce, kimsenin yavrularımızın geleceğiyle oynamaya hakkı yok” şeklinde sıkıntılarını dile getiriyor. Konu hakkında rahatsızlığını dile getiren bir öğrenci, “Son seçimlerde sabahtan beri kaptırmış çalışırken, açık camın önünden volümün son seviyesine vurmuş geçen seçim otobüsü bütün konsantrasyonumu bozmuştu. Bir değil üç değil, iki apartman ötedeki seçim bürosunun önüne park edip 2 saatte bir sokağı turluyorlardı. Çocuk mu var, çalışan mı var, hasta mı var hiç umurları değil” sözleriyle durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum