Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Seçim masalları üzerine

Seçim masalları üzerine

Bizim ülkemizde uzun yıllardır siyasi parti liderlerinin her seçim gündeme getirdikleri ve yine her seçimde seçmenlerin inandıkları veya inanmış gözüktükleri seçim masalları vardır.

Mesela bu ülkede olup biten her türlü iyilik siyasi parti liderlerinin hanesine yazılırken her türlü olumsuzluk ve kötülük dış güçlerin işidir.

Mesela bu ülkede kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği günden bu yana toplumsal siyaset toplumsal cinsiyet yani kadın üzerinden yapılmaya çalışılır ve kadın milletvekili sayısının artırılması kadınların problemlerinin çözümü kabul edilir.

Mesela Bu ülkenin coğrafi konumu nedeniyle etrafı hep düşmanlarla çevrilidir ve iktidar partisine oy vermeyen herkes dış düşmanlarla işbirliği yapan vatan haini olarak kabul edilmelidir.

Daha böyle pek çok seçim masalı sayabiliriz.

Siyasiler başta seçim masalı olmak üzere her tür masalı üretmekte ve pazarlamakta oldukça donanımlıdırlar.

Donanımlarının en önemli parçası ise maalesef siyasi iktidarlara göbekten bağlı olan basın yayın organlarında kendilerine köşeler ikram edilen yazarçizer takımı ile anketçi takımıdır.

Gerçi son 10 yılda internet ortamındaki adlarına trol denen ücretli yalancı sahtekâr güruh da köşe yazarlarından pek geri kalmasa da asıl görev televizyonlara çıkarılan gazete yazarları ve anket firmalarının yetkililerine verilmiş gözükmektedir.

Vatandaşa gelince yukarıda söylediğimiz gibi ya bu masallara gerçekten inanmakta veya inanmış gözükmek işine gelmektedir.

Çünkü vatandaş kendisine yapılan iyiniyetli hatırlatmalara kör ve sağırmış gibi davranmaktadır.

Vatandaşa deseniz ki tamam yahu! Anladık ve öğrendik ki bu ülkedeki her tür olumsuzluk ve kötülüğün sebebi dış güçlerdir.

Ya da yeni tabirle üst akıldır.

Bunlar siyaset ve ekonomi başta olmak üzere her tür kötülüğü yapmaktadırlar. Şimdiye kadar pek çok şey verdik bunlara. Hatta rüyalarımızı bile bunlar belirliyor neredeyse. Bundan sonra ise hiçbir şey vermeyeceğiz bunlara. Bunu kafamızı taşlara duvarlara vura vura anladık.

İyi de bu konuda çözümünüz ne? Bundan sonraki oyun planınız ne?

Çözümü bizim anlayabileceğimiz bir şekilde basitçe anlatın bize.

İşte burada film kopuyor iktidar sahiplerinde ve yandaşlarında.

Çünkü üretim ve yatırım konusunda dışa bağımlı olmayan bir plan ve projeleri yok.

Veya daha açıkçası ekonomimize dış güçler dediğimiz düşmanlarımız bu kadar sık ve etkili müdahale edebiliyorlar ise son 10 yılda gerçekleşen olumlu ekonomik göstergeler, yüksek büyüme rakamları ve düşük döviz kurlarında da onların müdahalesinin var olduğu gerçeğini kabul etmek gerekecektir.

Öyle ya kötülük onlardan geliyorsa iyilikte direkt veya dolaylı olarak onların eseri olacaktır bu kabule göre.

Daha açık söylemek gerekirse son dönemlerde adları üst akıl olarak telaffuz edilen bu gizemli dış düşmanlara ekonomik ve siyasi olarak neleri vermediğimiz zaman bize kötülük yapıyorlar, neleri verdiğimiz zaman bize kötülük yapmaktan vazgeçiyorlar da biz ekonomik olarak düzlüğe çıkıyoruz?

Ya da siyasiler başta olmak üzere millet olarak hepimiz hiç yapmadığımız bir şekilde kendi özeleştirimizi yapacağız ve bizleri oyalamak için her seçim yeni bir versiyonu önümüze koyulan seçim masallarına bir kenara atacağız.

Yoksa sadece bu seçimde değil gelecek pek çok seçimde de bizleri bu masallarla oyalayacaklar.

Uykudan önce gizemini kaybettiği için çocuklara bile söylenmeyecek derecede bayatlamış olan bu masallara kandığımız müddetçe ya oltadaki yem yahut bu yeme kanan balık olmaktan öte gidemeyeceğiz.

Dış güçler gerçeğini Cumhurbaşkanının kendi dilinden duymak isteyenlerin bu bağlantıdaki (https://www.youtube.com/watch?v=qhmEtRsdg24 ) videoyu seyretmeleri kendi menfaatlerine olacaktır.

Bizimki sadece bir hatırlatmadır.

Dileyen gerçekle yüzleşmekten korkmaz ve seyreder. Dileyen ise seyretmez ve masallara kanmaya yani kandırılanların kandırmasına inanmaya devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR