Sabit Horasan

Sabit Horasan

Seçim atmosferi

Seçim atmosferi

“Her ölüm erken ölüm” der şair.

Özellikle sevdiklerinizin bir andan aramızdan ayrılması çok can yakar.
Necdet Erben de bunlardan biri.
Samimi, efendi, saygılı, yaşamasını bilen, arkadaş canlısı, her şeyden önemlisi iyi bir Konyaspor sevdalısı kişiydi sevgili Necdet.
Birde duyduk ki, Necdet Erben’i de kaybetmişiz.
Mekanı Cennet olsun. Tüm Erben ailesinin, sevenlerinin ve Konyaspor camiasının başı sağ olsun.  Necdet kardeşimizi de unutmayacağız.
Birinci tespit: Kimsenin kişiliği hakkında konuşmak haddimiz değil. Herkesi yaptıkları veya yapacaklarıyla yargılamalıyız.
İkinci tespit: Konyaspor’da geçmişten buyana görev yapan herkese teşekkür etmek bir borçtur.
Ama, görevini iyi yapanlarla kötü yapanları, savsaklayanları, Konyaspor üzerinden reklam ve dolayısıyla isim yapanları ve para kazananları da bir kenara ayırmak da görevimiz olmalıdır.
Atiker Konyaspor’un Haziran ayı içerisinde yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi Başkanlığa ve yönetime talip olan listeler var.
Öncelikle, belki de ilk kez çok adayla bir seçime gidilecek, bu sevindirici.  
Başkan adaylarının listelerine baktığımız zaman, futboldan anlayan, geçmişte profesyonel olarak futbol oynamış kişileri görmek olası değil.
Listelerde, geçmişte olduğu gibi reklam peşinde koşan, kasasını doldurmak isteyen kişilerin ağırlıkta olduğunu görebiliriz.  Tabi ki herkesi aynı kefeye koyamayız.
Konyaspor gibi büyük kulüplerde görev yapmak özveri işidir. Aynı zamanda gerektiğinde para verebilecek yöneticilere ihtiyaç vardır.
Öyle bir kaç tane kombine bilet alma adına kulübe para veren, onunda dedikodusunu yapan yöneticiler olmamalı listelerde. Kulübün işlerini öncelerde olduğu gibi para karşılığı yapan yöneticilerden de kaçınılmalı.
Konyaspor’da artık bu dönemde vizyonu yüksek, kulübü her yönüyle ileriye taşıyabilecek, temsil  edebilecek, Konya’nın imajını üst sıralara yükseltecek yönetimler iş başına getirilmelidir.
Başkan adayı olarak ön plana çıkan Zeki Çimen’i yakından tanırım. Kulüp sevdalısı, iyi bir iş adamı  arkadaşımız. Görev alması halinde yararlı işler yapacağına inanıyorum. Daha önceki deneyimlerinden dolayı. Konyaspor’da genel kurul delege sistemi konusunda ki projesi de kayda değer bir açıklama. En çok üzerinde durulması gereken bir konu. Kulüp yıllardır bunun sıkıntısını yaşadı. Haksız yere üyelikten atılanlar oldu. Bu yanlışlara bir son verilmelidir artık.  
Diğer aday Mustafa Oral’ı ise tanımıyorum. Ama, projeleri ile öne çıktı. Üretme konusu çok yönlü olarak değerlendirilebilir. Endüstriyel futbolda üretme konusu ön plana çıkmalıdır. Artan maliyetleri de göz önüne alarak futbolumuz böyle kurtulabilir bir yerde. Ama bununda ekip işi olduğunu vurgulamalıyız.  
Üçüncü aday olarak ise Hilmi Kulluk ve Selçuk Aksoy ismi geçmekte. Sanıyorum bugün bir toplantı ile basının karşısına çıkacaklar ve projelerini sunacaklar. Bu isimlerin de Konyaspor'a büyük bir katkı sunacaklarını düşünüyorum. Bu arada Ahmet Şan'ın da ismi geçiyor.  Dahası, bu konuda nabız yoklanıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanlığını Milletvekili adaylığı nedeniyle bırakan sayın Tahir Akyürek’in de karşı çıkacağını tahmin ettiğim Ahmet Şan’ın yeniden Başkan olması Konya ve Konyaspor adına hiçte iyi olmayacağı düşüncesindeyim.. Sayın Şan, ne kadar aklansa da yeterli olmaz sanırım. Bununla birlikte geçen yıl takımın yaşadıkları da Ahmet Şan ve ekibinin eseridir. Bu vicdanlarda yargılanacaktır.  
O nedenle, Konyaspor’un olağanüstü genel kurul toplantısında delegelere büyük görevler düşmektedir.
Delegeler, kötü geçen sezonun hesabını sorma adına ve yeni yönetimi belirlemek için mutlaka kongreye gelmelidirler.
Sadece gelmeleri yetmez, yeni yönetim konusunda da sağlıklı karar vermelidirler.
Genel kurulda Konyaspor’un geleceği oylanacaktır. Bu görevde delegelerin atacakları oylar ve kaldıracakları eller ile belirlenecektir.
O zaman, geçmişte olduğu gibi 50-100 kişiyle değil, delegelerin tamamına yakınının katılımıyla, tarihi bir genel kurul yapılmalıdır. Konyaspor’a yakışan budur.   

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR