Sebahat Tuncel tutuklandı

Sebahat Tuncel tutuklandı

HDP'lilerin gözaltına alınmalarını protesto ederken gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak" suçlaması ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, Tuncel'in tutuklanmasına hükmetti.

POLİS İZİNSİZ GÖSTERİYE MÜDAHALE ETMİŞTİ

Tutuklanan HDP'nin Eş Genel Başkanları ile 4 HDP'li milletvekilinin Cuma günü Diyarbakır Adliyesi'ndeki işlemleri sürerken, Adliye önüne giden yaklaşık 100 kişilik bir grup kaldırımda beklemeye başlamıştı.

Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, grubun dağılması için uyarı yapmıştı. Uyarıyla birlikte grubun büyük kısmı dağılırken, aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in olduğu 10 kişilik grup oturmakta direnince polis gruba müdahale etmişti.

Polis, HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp dışında kalan ve aralarında DBP Eş Genel Başkanı Tuncel'in de olduğu 10 kişiyi gözaltına almıştı. Daha sonra Sebahat Tuncel'in gözaltı süresi 24 saat uzatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.