Şeb-i Arus Heyecanı Başladı

Şeb-i Arus Heyecanı Başladı

Mevlana Celalettin Rumi'nin 741. Vuslat Yıldönümü Töreni hazırlıkları tamamlandı. Konya Valiliği başkanlığında oluşturulan Tertip Komitesi, 'Feyizler, safalar ziyade ola...' başlığı altında 7-17 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacak 741....

Mevlana Celalettin Rumi'nin 741. Vuslat Yıldönümü Töreni hazırlıkları tamamlandı. Konya Valiliği başkanlığında oluşturulan Tertip Komitesi, 'Feyizler, safalar ziyade ola...' başlığı altında 7-17 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacak 741. Vuslat Yıldönümü törenleri kapsamında 130 etkinlik gerçekleştirileceğini açıkladı.

Basın toplantısıyla tören boyunca gerçekleştirilecek sema ayini, seminer, panel, sergi, konser ve dinletiler konusunda bilgi veren tertip komitesi, törenlerin omurgasını oluşturan sema ayinlerinin 13-17 aralık tarihli etkinlikler hariç geçmiş yıllarda olduğu gibi Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacağını bildirdi.

Tertip Komitesi adına konuşan Konya Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, 13 ve 17 aralık tarihlerindeki sema programlarının daha fazla sayıda seyircinin izlemesi için Mevlana Kültür Merkezi yerine Spor ve Kongre Salonu'nda yapılacağını kaydetti. Mustafa Çıpan, böylece önceki yıllarda 55 bin civarında kalan izleyici sayısının 70 bine çıkarılacağını belirtti.

Tertip Komitesi'nin yaptığı basın açıklamasında, geçen yıllarda düzenlenen Vuslat Yıldönümü törenlerine katkı sağlayan üniversiteler arasında kamu-özel üniversite ayrımı yapıldığı göze çarptı. Açıklamaya göre bu sene yapılacak tören kapsamında düzenlenen etkinliklerde Selçuk ve Necmettin Erbakan üniversiteleri çeşitli programlarla yeralırken, Karatay ve Mevlana üniversitelerine ise hiçbir etkinlikte yer verilmediği gözlendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.