Şeb-i Arus bereketi

Şeb-i Arus bereketi

Konya, yerli ve yabancı on binlerce turisti ağırlamak için hazırlanıyor. Şeb-i Arus törenleri yaklaştıkça şehirdeki hareketlilik de artıyor. Oteller, şimdiden doluluk seviyesine ulaşırken; biletler de hızla tükeniyor

Şehir, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlere ev sahipliği yapacak. Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri hazırlıkları başladı. Oteller ve restaurantlar törenlere az bir süre kala çalışmalarını hızlandırdı. Turizmciler, olası yoğunlukta problemlerin yaşanmaması için gerekli önlemleri aldı.  Eksikliklerin tamamlanması için özellikle oteller, tam kapasite çalışıyor.  Turistler ise yapılacak etkinlikler için şimdiden yerlerini ayırtıyor. İnternet üzerinden satışa sunulan tören biletleri ciddi oranda talep görüyor. Ayrıca etkinlikleri takip etmek için, fotoğraf sanatçılarının da Konya’ya gelmesi bekleniyor. Turistler törenleri takip etmenin yanı sıra, Konya'nın tarihi ve kültürel noktalarını gezmeyi de ihmal etmiyor. Her yıl, 7-17 Aralık tarihleri arasında Konya'da büyük bir canlılık yaşanıyor. Esnaflar bile dört gözle törenlerin başlamasını bekliyor. 

İLGİ ŞUAN İÇİN İYİ

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, bilet rezervasyonlarının başladığını hatırlattı.  Törenlere katılımın bu yıl daha yüksek olması temennisinde bulunan Yarar, şunları kaydetti: “Çalışıyoruz. Rezervasyonlar  iyi. Biletler 30 TL'den satışa sunuluyor. 17 Aralık yani törenlerin son günü için biletler 50 TL'ye satılıyor. Törenler, hafta içi 19.00'da başlayacak. Hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri bir de 14.00'a gösteri koyduk. Konya, yurt içi ve yurt dışından misafirlere ev sahipliği yapacak. Hareketlilik, devam ediyor.”

YOĞUNLUK SON HAFTAOLUR

Konya Rıxos Hotel Kurumsal Satış Temsilcisi Melike Kayalı, Şeb-i Arus törenleri için şuanda bir yoğunluğun yaşanmadığını dile getirdi. 7-17 Aralık tarihleri için rezervasyonların başladığını az da olsa rezervasyon yaptırıldığını ifade eden Kayalı, “Geçen yıl bu vakitler, yer ayırtan daha çok vatandaş vardı. Genelde yoğunluk, törenlerin son haftasında oluyor. Fiyatlar, değişiyor. Bir kişinin günlük ücreti genellikle 250 TL civarında oluyor. Gruplara indirimler de yapıyoruz. Diğer otellerle irtibat halindeyiz. Şeb-i Arus törenleri, Konya için çok önemli” dedi.

YURT DIŞI TALEP DAHA FAZLA

3 ay önce açılan Bayır Daımond Otel Grup Satış Yetkilisi Eda Alan, törenler için rezervasyonların başladığını aktardı. İlgiden memnun olduklarını ifade eden Alan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yurt içi ve yurt dışı rezervasyonlarımız sürüyor. İlgiden memnunuz. Konya, 7-17 Aralık tarihlerinde büyük bir hareketlilik yaşayacak. Vatandaşlar, günden öncesinden törenlere büyük hassasiyet gösteriyor. Yurt dışı rezervasyonlar biraz daha fazla.”

İRANLI GRUPLAR AĞIRLIKTA

Hılton Garden Inn Konya Şirket Satış Yetkilisi Hasan Çay, rezervasyon işlemlerinin geçen yıl ile aynı oranda gittiğini hatırlattı. Çay, “Rezervasyonlar, başladı. Grup ağırlıklı talepler var” şeklinde konuştu. “Şuan için talep pek yok ama ilerleyen günlerde haliyle talepte de bir artış olacak” diyen Çay, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Rezervasyon, şimdiye kadar en fazla yerli vatandaşlar tarafından yapıldı. Yurt dışından ise en fazla İran'dan rezervasyon var.  Orta Asya ağırlıklı ülkeler, törenlere daha fazla ilgi gösteriyor.”

DOLULUK SEVİYESİNE ULAŞTIK

Novotel Konya Resepsiyon Şefi Abdullah Emin Erim, rezervasyonların 1 aydan beri devam ettiğini söyledi. Şuan için doluluk seviyesine ulaştıklarını kaydeden Erim, “Yerli turistler daha fazla rezervasyon yaptı. Her yıl 7-17 Aralık tarihlerini çok yoğun bir şekilde geçiriyoruz. Otellerin hiçbiri boş kalmaz. Geçen yıla oranla bu yılki rezervasyonlar hemen hemen aynı. Bizleri arayıp, fiyat soranlar oluyor. Fiyatları yüksek bulan vatandaşlarımız da var. Şu bilinmelidir ki; otel fiyatlari normal döneme oranla daha pahalı oluyor” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum