"Savunmayı Susturmaya Hiç Kimsenin Gücü Yetmeyecektir"

"Savunmayı Susturmaya Hiç Kimsenin Gücü Yetmeyecektir"

Antalya'nın Manavgat ilçesi Baro Temsilcisi Avukat Metin Açıkgöz, savunmanın susturulmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde adli yıl açılışında Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ocak, Adli Yargı Adalet...

Antalya'nın Manavgat ilçesi Baro Temsilcisi Avukat Metin Açıkgöz, savunmanın susturulmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde adli yıl açılışında Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ocak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hayati Karaaslan, Manavgat Adliyesi Barosu'nda avukatlarla bir araya gelerek yeni adli yıllarını tebrik etti.

Baro Temsilcisi Açıkgöz, barodaki avukatlarla tokalaşarak yeni adli yılları tebrik ederek, yeni adli yılda ülkede huzur ve barışın hakim olması dileğinde bulundu.

Son yıllarda, yürütmenin yargı üzerinde baskısını arttırdığını belirten Açıkgöz, baskılarla ne kadar artarsa artsın hiç kimsenin savunmayı susturmaya gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Ülkede yargı bağımsızlığının tam olması için gayret gösterdiklerini belirten Açıkgöz, savunmanın susturulmasına yönelik her girişimin havada kalacağını ve bugüne kadar susturulmaya yönelik girişimlere avukatların direnç gösterdiğini, göstermeye de devam edeceğini kaydetti.

Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Prof.Dr. Metin Fevzioğlu'na yapılan saldırılarla savunma susturulmaya çalışıldığını vurgulayan Açıksöz, "Savunmayı susturmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Son zamanlarda Metin Fevzioğlu nezdinden savunmaya yönelik saldırılar sürüyor. Saldırılara karşı direneceğiz. Hiç bir zaman bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Fevzioğlu'nun susturulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Fevzioğlu'na desteğimiz tam. Ülkemizde yargı bağımsızlığı ve tarafsız bir yargı için mücadele veriyoruz. Savunmanın susturulma girişimlere karşı avukatlar geçmişte hep direnç gösterdi, günümüzde de göstermeye devam edecektir. " diye konuştu.

Açıkgöz, Manavgat'ta 190 avukatın görev yaptığını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.