Savunma tedirginliği

Savunma tedirginliği

Atiker Konyaspor’da Jagos Vukovic’in ayrılmasının ardından taraftarda savunmada sıkıntı yaşar mıyız? Sorusu akıllara geldi.

Atiker Konyaspor’da Jagos Vukovic’in ayrılmasının ardından taraftarda savunmada sıkıntı yaşar mıyız? Sorusu akıllara geldi. Hazırlık maçlarında yenilen goller ise taraftarı savunma konusunda iyice tedirgin etti. Yeşil-beyazlı kulüp stoper transferi konusunda ise henüz somut bir adım atamadı

Atiker Konyaspor’da yeni sezon hazırlıkları Avusturya’da devam ediyor. transfer konusunda da çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlı ekip Jagos Vukovic’in alternatifi olacak stoper transferi henüz gerçekleşmedi.  Son yıllarda Süper Lig'in en iyi savunma futbolunu oynayan ve rakip forvetlere kolay gol şansı tanımayan Atiker Konyaspor’un savunması yeni sezon öncesi taraftarını tedirgin ediyor.  yeni sezonda savunma futbolundan daha çok ofansif futbolu tercih edecek yeşil-beyazlı ekibin hazırlık maçlarının tamamında gol yemesi savunma konusunda sıkıntılar yaşadığının sinyallerini verdi.

Jagos Vukovic’in yerine henüz başarılı bir stoper bulamayan Atiker Konyaspor’da Kongolu stoper Wilfred Moke'nin henüz takıma tam adapte olmadığı görüldü. Yeşil-beyazlı ekibin stoper transferinin bir an önce sonlandırması bekleniyor. Atiker Konyaspor’da stoper mevkiinde forma giyen Ali Turan Moke ve Selim Ay’ın dışında oyuncu bulunmuyor. Fenerbahçe’den transfer edilen genç Kadir Kaan Özdemir’in performansı ise merakla bekleniyor.

VOLKAN VE JONSSON STOPER OYNADI

Stoper mevkiine alternatif isimler transfer etmek isteyen Atiker Konyaspor’da Volkan Fındıklı ve Jens Jonsson geçtiğimiz sezonda teknik direktör Aykut Kocaman tarafından stoper mevkiinde  görevlendirilmişti. Fındıklı Anadolu Selçukspor’da stoper oynarken Aykut Kocaman tarafından Atiker Konyaspor’da ön libero oynamaya başladı. Volkan ve Jens Jonsson Mustafa Reşit Akçay tarafından da bu şekilde değerlendirilebilir. Reşit Akçay  sezon içiresinde yaşayacağı stoper kaynaklı sıkıntıları bu tür alternatiflerle gidermeye çalışabilir.

FERHAT TÜRKOĞLU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.