Sarıkaya’da Kutlu Doğum Çoşkusu Salona Sığmadı

Sarıkaya’da Kutlu Doğum Çoşkusu Salona Sığmadı

Yozgatın Sarıkaya İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı yoğun ilgi gördü.

Yozgatın Sarıkaya İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı yoğun ilgi gördü.

Sarıkaya Kapalı spor salonunda Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Bedir, tarafından düzenlenen ''Peygamberimiz Din-Samimiyet'' konulu konferansa; Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Sarıkaya Cumhuriyet Başsavcısı Necip Sarı, İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, yaptığı açılış konuşmasında haftanın anlam ve önemini belirtti.

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Bedir de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en önemli programlarından birinin Kutlu Doğum Haftası olduğunu söyledi. Bedir, "Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl 'Samimiyet' adı altında güzel bir konu seçmiş. Samimiyet, öz, kaynak ve çekirdek anlamlarına gelir. Özünü Allah’a veren insanlardan bahsediyor. Peyfamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas), müminlere karşı o kadar içten, o kadar samimi ve o kadar arzulu bir şekilde Müslümanlara ömürlerini boşa heba etmeseler diyerek o kadar içten Allah’a yalvarıyor. Bu sebepten ötürü bizler de Hz. Peygamber’e karşı o kadar samimi ve vefalı olalım. Onun getirdiği dini konusunda, onun sözleri konusunda, onun getirdiği İslam’ı korumak ve yaşatmak konusunda, onun getirdiği ahlaklı yaşama ve yaşatma konusunda çok vefalı olmalıyız. Bunu da kurumsallaştırmalıyız. Eğer sizler ve ya devlet erkanı Hz. Muhammed’in vefasını kurumsallaştırmazlarsa, eğer insanların ona karşı vefalı olması sağlanmazsa, saygı, sözden ibaret bir kavram olarak kalır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ortaokul, lise ve kuran kurslarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Daha sonra müftülük personelleri tarafından katılımcılara karanfil, kitap dağıtıldı ve Kutlu Doğum pilavı ikram edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.