Sarıkamış Destanı Körfez Ko-mek’te Canlandı

Sarıkamış Destanı Körfez Ko-mek’te Canlandı

Sezon sonu ilçe sergilerini sırasıyla açan KO-MEK, Doğu Anadolu Bölgesi konseptiyle Körfez sergisini açtı.Anadolu’nun 7 coğrafi bölgesinin kültürel, ekonomik ve fiziksel özelliklerini ilçe sergilerind...

Sezon sonu ilçe sergilerini sırasıyla açan KO-MEK, Doğu Anadolu Bölgesi konseptiyle Körfez sergisini açtı.

Anadolu’nun 7 coğrafi bölgesinin kültürel, ekonomik ve fiziksel özelliklerini ilçe sergilerinde yansıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), bu kez Doğu Anadolu Bölgesi konseptiyle Körfez ilçe sergisini açtı. Doğu Anadolu Bölgesi’nin tüm kültürel, fiziksel, gelenek ve göreneklerini sergilendiği sergide birbirinden güzel sürprizler vardı.

Körfez Kültür Merkezi’nde açılan sergide Doğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik el işlemesinden iğne oyasına, resimden yöresel yemek kültürüne, yerel kıyafetlerden takı ve tasarımlara kadar birçok branşta çalışmalar yer aldı. Oldukça renkli geçen açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Körfez Halk Eğitim Müdürü Ufuk Gökhan’ın yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi açılışı öncesinde KO-MEK müzik usta öğreticileri açılışa katılan vatandaşlara müzik dinletisi sundu. Açılışta kursiyerler adına konuşan Suriyeli kursiyer Yazan Zahra, yabancılar için açılan Türkçe branşında eğitim aldığını aktardı. KO-MEK’te 5 aydır kardeşiyle birlikte Türkçe eğitimi aldığını ifade eden Suriyeli Zahra, bu sayede günlük yaşamda daha rahat olduklarını ve KO-MEK’ın diğer kurslarına da devam etmeyi düşündüklerini belirtti.

KO-MEK projesinin bir aile okulu projesi olduğunu ifade eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise, “Zaman zaman kursları ziyaret etme fırsatım oluyor. Bu güzel çalışmalar bize ilham veriyor. Biz de bu tarz etkinlikler ve çalışmaları artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Programda son olarak konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da annelerin çocuklarına önem vermesi gerektiğini ifade ederek, “Çocuklarınıza sahip çıkın, çocuklarınıza neyi doğru biliyorsanız onu öğretin. Tarih bilinci herkeste olmalı, geçmişte yaptığımız hataları gelecekte yapmamamız gerekir. Ahlaklı insan eşine karşı şiddete başvurmaz” açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu, KO-MEK’te eğitimler ile birlikte Değerler Eğitimi, Aile Okulu, KO-MEK Bohçası, Kur’an-ı Kerim Okuma, Her Sınıfın bir Yetim Kardeşi var gibi sosyal projelerin uygulanmasına ve bu sosyal projelere kursiyerlerden yoğun katılım olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, eğitimlere katılan tüm kursiyerlerimizi tebrik ederek KO-MEK Bohçası bu yıl evlenecek nişanlı bir kızımıza hediye etti.

Serginin açılışını protokol ve kursiyerler hep birlikte kurdele keserek gerçekleştirdi. Doğu Anadolu Bölgesi konseptiyle hazırlanan sergi daha sonra tüm katılımcılarla birlikte gezildi. ??

Körfez ilçesinde 78 farklı branşta eğitim alan kursiyerlerimizin el emeği göz nuru 850 seçilmiş ürünü ile açılan Körfez İlçe Sergisi 3-4-5 Mayıs 2016 tarihlerinde 08.30- 20.00 saatlerinde Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Öte yandan KO-MEK’te bu yıl, 43 Kurs Merkezimizde 24 farklı meslek alanındaki 204 branşta 42 bin 180 kursiyer ile eğitimlere devam ediyor. Sergi açılışı gerçekleştirilen Körfez İlçesinde ise 4 kurs merkezinde 3 bin 984 kişi değişik branşlarda eğitimlerini sürdürüyor. Körfez KO-MEK’te bugüne kadar ise 38 bin 404 kursiyer KO-MEK’te eğitim aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.