Sarıhacılılar şenlikte hasret giderdi

Sarıhacılılar şenlikte hasret giderdi

Kısa Adı SADER olan Sarıhacılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin geleneksel Yayla Şenliği’nin 13.‘sü bu hafta sonunda  gerçekleştirildi. Şenlikte köylüler hasret giderirken, eğlenme imkanı da buldu

Kısa Adı SADER olan Sarıhacılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin geleneksel Yayla Şenliği’nin 13.‘sü bu hafta sonunda  gerçekleştirildi. Güneysınır İlçesi’ne bağlı Sarıhacı Mahallesi’(Köyü) Yaylasında gerçekleştirilen Sılayı Rahim Buluşması ve Yayla Şenliği’ne Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan binlerce Sarıhacılı katıldı.  Yerel oyuncuların hazırladığı tiyatro gösterileri ve gelenek göreneklerin tanıtılması ve yaşatılması amacıyla geleneksel oyunlar oynandı.

2a153ae1-7183-4d21-82d7-c4e5c5252c03.jpg

Şenlik programın açılışını  SADER Başkanı Ramazan Sorgun yaptı. 13 Yıldır kesintisiz olarak her yıl  Sılayı Rahim buluşmasını gerçekleştirdiklerini ve  bu buluşmanın bir şenlik havasına döndüğünü söyleyen Başkan Sorgun” 2006 yılında derneğimizi kurduk ve o yıldan bu yuna  buluşmalarımızı organize ediyoruz. Her yıl 2 500 ile 3000 civarında köylümüzün katılımı oluyor. Bizim amacımız köylülerimiz arasında birlik beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak. Şükürler olsun bunu da başardık. Hemşerilerimizin  bu şenliği büyük bir heyecanla beklediğini biliyoruz. Hemşerimizi izinlerini bile şenlik tarihimize göre ayarlıyorlar. Katılan hemşerilerimize, ayrıca maddi katkılarda bulunanlara  yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

9bdeb869-1cf7-4fd6-83b0-91daa2165920.jpg

Programda Konuşan Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir ise  Güneysınır’a bağlı bir mahallenin bu denli geniş katılımla bir şenlik yapmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Özellikle 13 yıldır kesintisiz olarak bu organizasyonun yapılmasının önemine değinen Başkan Demir” Burada öncelikle Derneğimizi ve muhtarlığımızı emeklerinden dolayı kutluyorum. Bu kolay bir iş değil. Ayrıca buraya büyük bir katılım sağlayan Sarıhacılı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bir mahallemizi bu denli birlik ve beraberlik içinde görmek bizleri fazlasıyla sevindirdi. Bu birlik ve beraberliğin daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Göreve ilk geldiği günlerde ziyaret ettiği  Sarıhacı Mahallesinin sakinlerini meyve ve sebze üzerinde yoğun bir çalışma içinde gördüğünü  ve buna çok sevindiğini ifade ederek sözlerine başlayan Güneysınır İlçe Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur” Sarıhacılı hemşerilerim maşallah hem çalışkan hem de  birlik ve beraberlik içindeler. Görüyorum ki çok geniş bir katılım var. Ayrıca 13 yıldır geleneksel olarak bu organizasyonun sürmesi çok değerli. Emeği geçenleri kutluyorum. Hemşerilerimize de bu birlik ve beraberliğe katkı sundukları için çok teşekkür ediyorum. Bu birlikteliklerin daha nice 13 yıllar sürmesini diliyorum dedi.

Programa ayrıca Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz,Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ay, Civar Köy muhtarları ve çevre mahallleleri sakinleri katıldı.

HABER MERKEZİ

dcfdf35a-4da5-4550-b37b-3f25352adcac.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.