Sarı Saçlı Fotoğrafı Nedeniyle Kpss’ye Alınmayan Pelin Aklandı

Sarı Saçlı Fotoğrafı Nedeniyle Kpss’ye Alınmayan Pelin Aklandı

Adana’da KPSS’ye girişte sınav giriş belgesindeki sarı saçlı fotoğrafı nedeniyle kimliğine el konulan ve sınavın ikinci oturumuna girmesi engellenen Pelin Derya Çetinkaya hakkındaki sahtecilik suçlaması hakkında takipsizlik kararı verildi....

Adana’da KPSS’ye girişte sınav giriş belgesindeki sarı saçlı fotoğrafı nedeniyle kimliğine el konulan ve sınavın ikinci oturumuna girmesi engellenen Pelin Derya Çetinkaya hakkındaki sahtecilik suçlaması hakkında takipsizlik kararı verildi. Çetinkaya’yı gözaltına alan polisler ve sınava girmesine engel olan memurlar hakkında ise soruşturma başlatıldı.

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nden 2012 yılında mezun olduktan sonra Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde formasyon eğitimini alan Pelin Derya Çetinkaya, 2013 yılında KPSS’ye girmek için başvurdu. Başvuru esnasında saçları sarı olan Çetinkaya, 5 Temmuz’da ise Danişment Gazi Anadolu Lisesi’nde KPSS Lisans sınavına girdi. Sınava giriş belgesinde sarı, nüfus cüzdanında ise gerçek saç rengli fotoğrafı olan Çetinkaya, sahtecilik yaptığı gerekçesiyle sınav sonrası gözaltına alındı. Fotoğraftakinin kendisi olduğu konusunda görevlileri ikna edemeyen Çetinkaya, gözaltına alındı. Nüfus cüzdanına el konulan Çetinkaya, öğlenden sonraki sınavın ikinci oturumuna da giremedi. Daha sonra başkasının yerine sınava girmediği anlaşılınca serbest alan Çetinkaya hakkında ise ‘resmi belgede sahtecilik’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Çetinkaya ise gözetmenler ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunup, ÖSYM’ye bireysel sınav hakkı verilmesi için başvuru yaptı. Çetinkaya hakkında sınava girdiği belgede sahtecilik yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma ise tamamlandı. Savcı, Çetinkaya’nın belgelerinin sahte olmadığına kanaat getirerek, soruşturma hakkında takipsizlik kararı verdi. Kararda, Adana Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları’nda yapılan incelemelerde, Çetinkaya’ya ait kimlikte basılı bulunan soğuk mühür izinin belgedeki devamına ve izdüşümüne uygunluk sağladığı, belgede fotoğraf değişikliği yapıldığını gösterir nitelikte bulguya rastlanmadığı tespit edildi. Karar’da, "Uzmanlık raporu ve soruşturma evrakı kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği hususunda ilgili kamu görevlilerinin somut hiç bir delille desteklenmeyen ortak kanaatleri doğrultusunda düzenledikleri tutanak dışında bir delil elde edilemediği anlaşılmakla, şüpheli hakkında yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Soruşturmada kendisinin aklandığını belirten Pelin Derya Çetinkaya ise uğradığı haksızlığın ortaya çıktığını dile getirdi. Ya atamasının yapılmasını ya da sınav hakkının verilmesini isteyen Çetinkaya, "Hayatımın 13 aylık emeğini çalan görevliler ve polisler hakkında şikayetçiyim, hayatımı altüst ettikleri için cezalandırılmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.

Çetinkaya’nın avukatı Vedat Özkan da, sahtekarlık nedeniyle yapılan soruşturmaya savcılığın takipsizlik kararı verdiğini belirterek "Bundan sonra hayata geç atılmış olması, yaptığı masraflar ve duyduğu manevi acıya karşılık maddi ve manevi tazminat açacağız." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.