Saraybosna'ya 3 tramvay daha

Saraybosna'ya 3 tramvay daha

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya hibe edilen tramvaylardan ilkinin test sürüşlerinin başarıyla geçmesinin ardından diğer tramvaylar da yola çıkmaya başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Çek Cumhuriyeti'nden aldığı 60 yeni tramvayın ardından emekliye ayrılan Alman yapımı eski tramvaylardan 20'si Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya bağışlandı. Tramvaylardan ilki Mayıs ayında düzenlenen törenle Saraybosna'da deneme seferlerine başlamıştı. Deneme sürüşlerini başarıyla geçen ilk tramvay Saraybosna'da hizmete girdi. Test sürüşlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından diğer tramvaylar da TIR'lara yüklenerek, Saraybosna'ya gönderilmeye başlandı. 3 adet tramvay boyanıp, üzerine Bosna ve Konya yazıları yazıldıktan sonra Saraybosna'ya gönderildi. Tramvaylrın önüne ise semazen figürleri çizildi.

İLK TRAMVAY RAYLARA İNDİ

60 eski tramvaydan 20'si 2014 yılının Eylül ayında Bosna-Hersek'li yetkililerle yapılan protokolün ardından Saraybosna'ya bağışlanılması kararı alınmıştı. Saraybosna'da yaşanan savaş döneminde büyük zarar gören mevcut tramvaylar da Konya'dan gelen tramvayların hizmetine girmesiyle emekliye ayrılacağı açıklandı. Saraybosna'da 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta mevcut tramvayların büyük bir kısmı zarar görmüş, mevcut tramvaylar ise oldukça eski ve konforsuz hale gelmişti. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehir Saraybosna'ya hibe ettiği Alman yapımı tramvaylar toplu ulaşımın yükünü büyük ölçüde azaltacak.  Saraybosna halkı ise Konya'dan tramvay gönderilmesinden oldukça memnun.  Saraybosna sokaklarında kullanılan şu an Alman ve Çek yapımı tramvaylara kısa bir süre içerisinde Konya'dan gelen 19 yeni tramvay daha eklenecek.

SARAYBOSNA HALKI MEMNUN

GRAS Müdürü Avdo Vatriç, Konya'dan gelecek 20 tramvayın, eskimiş 20 tramvayın yerine kullanılacağını ifade ederek, "Kardeş şehir Konya'dan Saraybosna'ya böyle bir bağış yapılaması bizleri çok sevindirdi. Konya geçmişte olduğu bugün de yanımızda oldu. Mevcut tramvayların büyük bir kısmı eskimişti ve savaşta büyük zarar görmüştü. Bu tramvaylar artık ulaşımın yükünü kaldırmıyordu. Konya'dan gelen 20 adet tramvay Saraybosna'da ulaşımın yükünü büyük ölçüde azaltacak. Depolarda tramvayların bakımını yaptık. Durak isimleri yazıldı. Üzerine Konya'nın sembollerinden semazen figürleri çizildi. Saraybosna halkı Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi. 

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.